Ga naar de inhoud

2021-48. Indy, elektro, punkrock en ambient spelen de hoofdrol

Indy, elektro, punkrock en ambient spelen de hoofdrol in deze reguliere aflevering van de uitzending op ZFM Zandvoort, waar nieuw materiaal te horen is van onder meer LowaddictsSoundsystem, Lion’s Den en KY. Vooral het laatste is melancholisch, maar daarin is KY. niet de enige. Ook Eelke (Ankersmit) uit Ermelo laat op het nieuwe werk wat hij uitbrengt een melancholisch geluid horen.

Interviews en geesprekken

Met Eelke zijn we ook begonnen met de telefonische gesprekken. Daarnaast hebben ook de leden van LowaddictsSoundsystem en Ludwin Schouten van HOOFS het nodige verteld over hun nieuwe materiaal.

  1. Gesprek met Eelke over This Old House in Alternative FM op 021221 Alternative FM 9:19
  2. Gesprek met LowaddictsSoundsystem over Circles in Alternative FM op 021221 Alternative FM 9:40
  3. Gesprek met Ludwin Schouten van HOOFS over Class in Alternative FM op 021221 Alternative FM 7:31

Het uitgebrachte materiaal

Deels van het uitgebrachte materiaal is te horen geweest omdat die na de uitzending van aflevering 47 is uitgebracht zoals de nieuwe single ‘Fire’ van Synga (Eva van Leeuwen) en van Lilith Merlot met ‘I Can’t Make You Love Me’. Van de single is nog geen echte clip, maar is wel een bijzondere uitvoering te zien die in september is gemaakt, door 3 voor 12 Leiden.

De opname van ‘Fire’ tijdens de clubavond van 3 voor 12 Leiden in Gebroeders de Nobel

Nieuw materiaal is er eveneens van de stevige Enkhuizense punkband Lights Out met ‘Where To Go From Here’. De band is opgemerkt door presentator Conjo Vergeer van IndieXL. In het overzicht van de beste releases over november is de laatste single bij 3 voor 12 Noord-Holland meegenomen.

Meelezen of zingen op de laatste single van Lights Out

Aandacht

Daarnaast is er aandacht voor het materiaal van Pony Machine, Minck, Josha Daniel en Danny Guinan. Van laatstgenoemde is het na vijftien jaar dat hij materiaal heeft uitgebracht met het album ‘Now Is The Time‘. Josha Daniel is in de laatste week van november gekomen met zijn tweede solo album ‘Awake‘. In de uitzending is de derde single ‘That’s All’ van Jacamar te horen die op de debuut EP ‘Stand Tall‘ is terug te vinden.

Terugluisteren

Wie niet in staat is om de herhaling op elke maandagavond terug te luisteren bij ZFM Zandvoort, kan dat hieronder doen.

  1. Uitzending 2021-48, uur 1 AlternativeFM 55:58
  2. Uitzending 2021-48, uur 2 AlternativeFM 57:07
  3. Uitzending 2021-48, uur 3 AlternativeFM 57:00
Delen via