Ga naar de inhoud

Frank Bond slaagt met crowdfunding op Voordekunst voor album ‘Passages’ van Francis Alban Blake

Heet is AlascA frontman Frank Bond uit Volendam gelukt om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen om het muzikale nalatenschap van de verdwenen muzikale filosoof en dichter Francis Alban Blake bij elkaar te krijgen. Eerder is de Volendamse muzikant en poëet op Voordekunst begonnen om het project te financieren, waarbij donateurs de nodige extra’s kunnen krijgen.

Extra’s

Het meest in het oog springende extra is het rituelenkistje waarmee Frank hoop en probeert om de verdwenen filosoof tot leven te kunnen wekken. De voorman van AlascA wil het album afmaken waaraan Frans de Blaak heeft gewerkt. Frans heeft onder het pseudoniem Francis Alban Blake tot zijn verdwijning in 2018 muziekstukken opgenomen. Na zijn verdwijning vraagt Frank toestemming op het album ‘Passages’ af te mogen maken.

Telefonisch gesprek

In de uitzending van 11 november van ons programma heeft Frank al verteld over de muziek van de verdwenen filosoof uit Warder.

  1. Gesprek met Frank Bond over Francis Alban Blake in Alternative FM op 111121 Alternative FM 12:28

Documentaires op YouTube

Het is niet het enige. Op YouTube verschijnen regelmatig korte documentaires waar inmiddels al twee afleveringen van zijn gemaakt. De derde is onderweg. In de eerste aflevering vertelt Frank iets over de muziek zelf.

De uitleg van Frank over de muziek van Francis Alban Blake

In de tweede aflevering komt broer Sam van Frans aan het woord, om te vertellen wat voor persoon zijn broer is geweest.

Sam de Blaak vertelt over zijn broer

Prins Bernhard Cultuurfonds

Naast de crowdfunding via Voordekunst heeft kunstplatform met het verhaal van Frank nog een andere weg bewandeld om subsidie te vragen. ,,Zij deden een aanvraag bij het Prins Bernhard Cultuurfonds in Noord-Holland voor mijn project en deze werd toegekend. Ongekend dankbaar voor alle steun van iedereen en deze verrassing. Zo blij hiermee!”, zegt de Volendamse muzikant.

Opvolger

Na de eerste single ‘Storm Behind A Window’ verschijnt de tweede single ‘More Is Not The Answer’ van het album ‘Passages’ dat in het voorjaar 2022 moet gaan verschijnen.

Delen via