Ga naar de inhoud

Indy band Jacamar debuteert met EP ‘Stand Tall’

De bandleden komen uit verschillende plaatsen uit Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam en Breda, maar is vooral toch uit de koker gekomen van Randy Haas die zelf afkomstig is uit Papendrecht. De band heeft al ‘Great In The Sun’ en ‘Nighttime’ uitgebracht. Bij het verschijnen van de EP ‘Stand Tall’ brengen ze nu ook ‘That’s All’ als single uit.

Niet onopgemerkt

De muziek van de band is niet onopgemerkt voorbij gegaan. IndieXL presentator Conjo Vergeer heeft de band al meegenomen in zijn rubriek op Facebook ‘DailyDutchie’. Een lokale nieuwswebsite spreekt in augustus met Randy. Daar vertelt hij dat hij al op jonge leeftijd is begonnen met muziek te maken. ,,Ik maak al vanaf mijn 16e muziek en vanaf mijn 20e in verschillende bandjes gespeeld, eerst als zanger en later als zanger gitarist. Ik ben toen ook eigen songs gaan schrijven”, zegt hij tegen Papendrecht.net.

Foto: Dorith Langeweg

Fundament

Hoe dat fundament is ontstaan, gebeurt op de songwriting en thuisopnames van de frontman, gitarist en singer/songwriter die Randy is. Als Nederlandse indie-rockartiest wil hij enkele van zijn nieuwste ideeën en zelfs oudere brengen aan de mensen die leven met een band van zijn beste vrienden.

Telefonisch gesprek

  1. Gesprek met Randy Haas van Jacamar over de EP Stand Tall in Alternative FM op 091221 Alternative FM 8:45

Samenstlling

De band bestaat naast Randy uit: Wouter Bauman op drums en percussie, Kim van Haaster op toetsen en Dick Fennema op bass. Naast Randy zingt ook Kim mee in Jacamar. ,,We halen het beste uit elkaar en dat weerspiegelt bezig met het vormgeven van de nummers tot hun finalefinesse, want we doen het samen”, zegt de frontman over de band.

Startblokken

Kortom Jacamar staat in de startblokken. Het bewijs is geleverd met de twee eerder uitgebrachte singles. Naast het uitbrengen van de al eerder uitgebrachte singles zijn ze doorgegaan. Nadat het viertal bij elkaar komt, voor een aantal repetities, gaat alles vrij snel. Volgens Jacamar genoeg om de magie te laten gebeuren in IJland Studio Amsterdam waar de EP ‘Stand Tall’ min of meer is geboren.

Delen via