Ga naar de inhoud

Ontwaken op ‘Awake’ van Josha Daniel

Ooit is Josha Daniel begonnen met Silent War bij een editie van de Rob Acda Award in het Haarlemse Patronaat en met diezelfde band krijgt de songwriter uit Amsterdam landelijke aandacht op 3FM en in De Wereld Draait Door. Inmiddels heeft Josha vorig jaar zijn solo debuut gemaakt. Afgelopen jaar doet hij dat met ‘Dream Of You‘. Vrij recent is het tweede album ‘Awake’.

In het verlengde

De opvolger ‘Awake’ ligt duidelijk in het verlengde van het debuutalbum ‘Dream Of You’. De dromen van eerst maken plaats voor een ontwaken. Het lijkt er wel op dat Josha daar goed over heeft nagedacht met ‘Awake’. Het dansbare is gebleven en in deze tijd is dat iets wat we goed kunnen gebruiken. Bij de pakken neer zitten kan altijd, maar je hoeft er niet voor te kiezen, getuige ‘Fighting For’.

Dichtbij

Hetzelfde optimistische geluid klinkt door op het nummer ‘Close To Me’ wat als single naar voren is geschoven. Immers je staat er niet alleen voor en de behoefte om iemand bij je te hebben, maakt alles een stuk beter. Wie zich een goed voorstellingsvermogen kan maken, weet haast hoe het nummer is ontstaan. Akoestisch moet dit nummer wel haast beregoed klinken. Iets is nooit ver weg, maar vaker dichterbij dan je denkt.

De clip bij de single ‘Close To Me’

Verschillen

Verschillen met het debuut zijn er zeker. ‘Awake’ is op sommige momenten veel meer ingetogen dan de voorganger. Natuurlijk klinkt het elektronische geluid er in door, maar ambientinvloeden zijn duidelijk hoorbaar op ‘Awake’, zoals op ‘Time To Rush’. Misschien wel een tegenstrijdigheid of ook weer niet. Haast is soms een tegenstander, maar wellicht heeft dit meer de lading om bij het ontwaken de dromen te realiseren.

Luisterbaar

Het blijft een zeer luisterbaar. In sommige muzikale arrangementen begint het langzaam, maar bouw Josha het nummer op naar wat uptempo nummers. Liefhebbers van ambient en elektro komen op dit album van Nederlandse bodem echt aan hun trekken. Geen excuses, maar de single alleen al kan zo op de landelijke muziekzenders.

Hoofdfoto: Lars van Zuilekom
Delen via