Ga naar de inhoud

EP ‘Tomorrow Same Time’ van Eelke krijgt steeds meer gezicht

De nieuwe EP ‘Tomorrow Same Time’ krijgt steeds meer een gezicht nu Eelke de tweede single ‘This Old House’ gaat uitbrengen. Al eerder hebben we aandacht besteed aan de songwriter uit heet Gelderse Ermelo met onder meer de robuuste nummers ‘Mirror’ (maart 2020) en ‘I am A Man’ (november 2020) van het afgelopen jaar heeft uitgebracht.

Melancholisch en ingetogen

Toch zit Eelke Ankersmit zoals hij voluit heet niet stil. Het wat meer robuuste geluid heeft hij achterwege gelaten en de songs zijn meer melancholischer en ingetogener. Het past allemaal bij een muzikant die de grenzen verlegt, wat geen verbazing hoeft te wekken. Eelke heeft het Conservatorium van Amsterdam gedaan. Zijn eerdere werk is al opgepikt door onder meer 3FM, NPO Radio 1 en 2 en Kink FM.

De officiële audio van ‘I am A Man’ op YouTube

Jeugd

De eerste single ‘Tomorrow Same Time’ van de gelijknamige EP heeft Eelke geschreven bij het terugdenken aan zijn jeugd. ,,Aan de jaren dat ik altijd en overal omringd was door vrienden. Ik zie dit liedje als een ode aan die vriendschappen”, zegt Eelke over de eerste single van de nog te verschijnen EP. De huidige single die je eveneens de komende weken gaat horen, kent een ander verhaal.

Metafoor

Wie denkt dat ‘This Old House’ over het huis waar Eelke wellicht in is opgegroeid, komt bedrogen uit. ,,Het huis in deze tekst is een metafoor voor een lichaam. Ik zing dit nummer vanuit het perspectief van een ouder persoon, gericht aan een jonger persoon. Wellicht een grootouder die tegen een kleinkind spreekt”, vertelt Eelke over deze single.

Samenwerking

Voor zijn nieuwe EP ‘Tomorrow Same Time’, werkt Eelke samen met oud-bandgenoot, vriend en veelgevraagd drummer Mischa Porte. Hij heeft onder meer gewerkt met Douwe Bob, Luwten en Pitou. Het tweetal heeft een selectie gemaakt uit de stapel ruwe demo’s die Eelke inmiddels heeft verzameld.

veelal akoestisch, maar met wendingen

Daarna bepalen ze het plan van aanpak voor de opname van ieder nummer afzonderlijk. Het resultaat is een gevarieerde EP met vier songs die ieder in hun eigen ruimte lijken te bestaan. Het uitgangspunt is veelal akoestisch, maar verwacht ook de nodige wendingen. Op 2 december zal Eelke telefonisch in de uitzending van Alternative FM meer vertellen over de EP ‘Tomorrow Same Time’.

Telefonisch gesprek

In de uitzending van 2 december vertelt Eelke over het nieuwe materiaal en over de EP die hij nog wil gaan uitbrengen.

  1. Gesprek met Eelke over This Old House in Alternative FM op 021221 Alternative FM 9:19
Delen via