Ga naar de inhoud

2021-46. Van Ohio naar Harlem Lake in slechts drie uur

De uitzending van 18 november is misschien het beste te omschrijven als een muzikale reis van de Amerikaanse staat Ohio naar Harlem Lake in een tijd waar menig zakelijk reiziger jaloers op kan zijn. Harlem Lake ligt niet in de Verenigde Staten, maar gewoon op minder dan twintig kilometer afstand van de Zandvoortse studio waar ons programma vandaan komt. Oftewel er is het nodige besproken in aflevering 46 van Alternative FM.

Interviews en gesprekken

Om maar met de gesprekken te beginnen. Er zijn er wederom drie geweest. Mountaineer met Marcel Hulst en Winson Blue met Jaimy Versteeg en Loek Maas hebben hun nieuwe singles ‘Ohio’ en ‘Keep Me Haunted’ gepresenteerd. Het gesprek met Janne Timmer en Dave Warmerdam gaat vooral over hun luide debuut met het album ‘A Fool’s Paradise Volume 1′.

  1. Gesprek met Marcel Hulst van Mountaineer over de single Ohio in Alternative FM op 181121 Alternative FM 8:48
  2. Gesprek met Janna Timmer en Dave Warmerdam van Harlem Lake over hun album A Fools Paradise Volume 1 in Alternative FM op 181121 Alternative FM 9:58
  3. Gesprek met Jaimy Versteeg en Loek Maas van Winson Blue over de single Keep Me Haunted in Alternative FM op 181121 Alternative FM 10:35

Nieuw materiaal

Het nieuwe materiaal van Mountaineer en Winson Blue is niet het enige geweest. Ook hebben de drie van 3 Point Landing uit Alkmaar met ‘Baba Yaga’ weer een nieuwe single uitgebracht. Daarnaast is door een ongelukkige samenloop van omstandigheden heel even het nieuwe materiaal van Etan Huijs beschikbaar geweest. In overleg met Etan Is van de EP ‘Dreams In Multicolor’. Verder is vooruitlopend op het nieuwe materiaal van Nevins nieuwe single ‘Backseat Show’ de eerste single ‘Nonexistent Springs’ gedraaid. Voor de single van Een Kasper met ‘Een Dag’ zijn we te laat, maar die tref je wel al aan in de Spotify lijst. De mannen van Sway uit Haarlem hebben eveneens hun nieuwe single ‘It’s Clear’ gedropt, maar die zal nog worden meegenomen in de 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf editie van 25 november.

Nevin met ‘Backseat Show’

Wie over de single ‘Backseat Show’ het nodige wil weten, kan terecht bij de collega’s van 3 voor 12 Noord-Holland die deze release in hun rubriek ‘Nieuwe muziek‘ hebben meegenomen.

De clip bij de nieuwe single van Nevin

Nieuw materiaal van Etan Huijs op komst

Zoals eerder vermeld, heeft Etan Huijs even niet goed opgelet bij het onder de aandacht brengen van zijn nieuwe EP ‘Dreams In Multicolor’. Heel even hebben de liefhebbers van zijn muziek de mogelijkheid gehad om deze EP te kopen via Bandcamp, maar de muzikant uit Venray steekt er onmiddellijk een stokje voor. Nu is het vooruit te bestellen op hetzelfde Bandcamp. Etan heeft ons wel toestemming gegeven om in ieder geval al één nummer te laten horen en dat is ‘Marigold Sun’ die ook als single gaat uitkomen. Uiteraard komt Etan tegen de tijd telefonisch het verhaal toelichten.

Newland

Uit Friesland komt Newland met zijn nieuwe single ‘Beat The Clock’. Deze single zal op het nieuwe album ‘Star Collector’ komen, wat in januari 2022 gaat verschijnen.

De clip van de single ‘Beat The Clock’ van Newland die onlangs is verschenen

Muziek van Dick Pels

Speciale aandacht hebben we gegeven aan het album in twee delen van Dick Pels uit Amsterdam met ‘All The Little Things’. Daar zijn twee delen van die beiden terug zijn te vinden op Bandcamp en is uitgebracht bij Chocolate Box Records van Luke Nyman. Eerder hebben we al aandacht besteed aan het album ‘Inside’ van Anne Marie die bij hetzelfde label is uitgebracht.

All The Little Things Volume 1

All The Little Things Volume 2

Terugluisteren

De hele uitzending vanaf 19.00 is ook nu weer terug te beluisteren.

  1. Uitzending 2021-46, uur 1 AlternativeFM 56:21
  2. Uitzending 2021-46, uur 2 AlternativeFM 57:14
  3. Uitzending 2021-46, uur 3 AlternativeFM 56:48

Bijzonder einde uitzending met twee muzikale broers

Aan het eind van deze reguliere uitzending is er een bijzonder moment geweest. De broers Frank en Paul Bond hebben de laatste tien minuten voor hun rekening genomen. Waar de één bezig is met een bijzonder project om de filosoof, muzikant Francis Alban Blake tot leven te wekken, heeft de ander zijn eerste EP ‘Sunset Blues’ gepresenteerd.

Delen via