Ga naar de inhoud

Frank Bond wil album van Francis Alban Blake voltooien via Voordekunst

In de uitzending van 11 november heeft Frank Bond (AlascA) al het nodige gezegd over de eerste single ‘Storm Behind A Window’ van het album ‘Passages’ van de verdwenen muzikant en filosoof Francis Alban Blake. Frank wil de muziek die de muzikale filosoof voor zijn verdwijning heeft achtergelaten gaan voltooien, maar heeft daar het publiek bij nodig.

(bewerkt persbericht Harvest Music en King Forward Records)

Telefonisch interview

In de uitzending van 11 november vertelt Frank waarom hij het album wil afmaken, maar ook iets over de persoon zelf die de muziek al eerder heeft opgenomen.

  1. Gesprek met Frank Bond over Francis Alban Blake in Alternative FM op 111121 Alternative FM 12:28

Toestemming

Om het werk af te mogen maken, heeft Frank aan de familie gevraagd of hij dat mag doen. Die toestemming is er, zeker vanwege de achtergrond die hij heeft met zijn indie-folkband AlascA en waarmee hij drie albums heeft gemaakt. Daarnaast heeft Frank een literaire achtergrond die hij toepast in de muziek.

Laatste plek waar Francis Alban Blake is gezien. Foto: Castor

Crowdfunding

Op Voordekunst is Frank een crowdfunding gestart om het album uit te gaan brengen. Daarnaast zitten er ook extra’s bij en zullen er regelmatig op YouTube in delen een documentaire te zien zijn, over het werk van de verdwenen muzikale filosoof.

Het eerste deel van de documentaire waar Frank Bond uitleg geeft over de muziek van Francis Alban Blake

Tweede deel

Naast het eerste deel wat hierboven is te zien, is er inmiddels een tweede deel, waar de broer van de verdwenen filosoof een kijkje geeft hoe zijn broer heeft gewoond.

Storm Behind A Window op Spotify

De single is inmiddels uit en te vinden op Spotify

Delen via