Ga naar de inhoud

Paul Bond verlegt horizon en grenzen op EP ‘Sunset Blues’

Waar zijn broer Frank bezig is om aandacht te vragen voor het materiaal van Francis Alban Blake, heeft zijn broer Paul vandaag zijn eerste EP ‘Sunset Blues’ het levenslicht laten zien en opgedragen aan zijn dochter Frances. Immers het titelnummer van de EP is ook de eerste single die hij onder eigen naam heeft uitgebracht en gaat over het nieuwe leven en wat het met een mens kan doen.

Geen Onebekende

Paul is geen onbekende voor Alternative FM. Bijna jaarlijks komt hij langs om een aantal nummers te laten horen, waarbij hij alleen het jaar 2020 heeft overgeslagen. Daarvoor is hij samen met zijn muzikale vrienden van Dandelion meerdere malen in de studio van ZFM Zandvoort geweest. Op 4 november van dit jaar heeft Paul nog een liveoptreden gedaan waarbij hij min of meer is warm gedraaid voor zijn releaseshow in de Roode Bioscoop Amsterdam.

De uitzending van het liveoptreden op 4 november 2021 tussen 20 en 22 uur

Literatuur

Net als zijn oudere broer Frank heeft Paul een studie literatuur gedaan. Dat is bijvoorbeeld weer goed te horen op ‘Same Song, Different Blues’, met de vraag hoe het is om te leven in een ander tijdstip en wellicht de vraag te stellen of het dan wel beter of minder goed is in die tijd te leven. De tijdmachines van Professor Barabas of Emmett Brown uit Back To The Future kunnen hier slechts metaforisch worden gebruikt.

Huiskamersfeer in de studio tijdens optreden van 4 november in Alternative FM

Verhalen vertellen

Als je gezegend bent met goede en volgens velen ook prettige zangstem, kun je mensen meenemen in de verhalen die je vertelt met muziek. Iets wat op het haast Bob Dylan en misschien wel Neil Young achtige nummer ‘Season Of Acorn’. Het speelt zich af in de herfst en wellicht zie je het Canadese bos aan je voorbij gaan. Het lijkt wel of de country het vleugje fanfare tegen komt. Kortom dit moet je maar kunnen bedenken tegen het licht van de Canadese herfst. Het nummer heeft Paul uitgebracht als single.

‘Season Of The Acorn’ is als single uitgebracht met bijpassende clip

Dromen

Je hebt wel eens. Dromen over een vrouw. Als je een reiziger bent en ergens binnenkomt. Mijmerend over een liefde in je leven die altijd bij je blijft, maar dan tegen het decor in een saloon. Het is het beeld wat we krijgen bij het horen van ‘Sweet Marie’.

Mix van Stijlen

‘The Young And Cheap’ is wat invulling te vergelijken met een oplichtersduo die geld uit je portemonnee probeert te kloppen, met goedkope praatjes. Of je ze dan nog een keer wil tegenkomen, is dan nog maar zeer de vraag. Het laatste nummer is over wat elk mens in zijn of haar leven tegen kan komen. Loslaten en misschien ook het afscheid erbij nemen, wat lastig genoeg kan zijn. Muzikaal gezien, verlegt Paul wel zijn grenzen. Folk is het niet eens, maar eerder country, americana en zelfs een vleugje blues. Hij draait er zijn hand niet voor om. Genoeg om na te gaan denken voor een album.

Delen via