Ga naar de inhoud

Een kijkje ‘Over de Grenzen’ van februari

In Alternative FM zelf is het alleen maar Nederlandse producties, maar er komt toch wat materiaal van buiten de landsgrenzen die in de ‘Over de Grens’ rubriek aandacht verdienen. Deze maand oude bekenden uit IJsland, mysterieus popmateriaal uit België en vlotte synthpop uit Luxemburg. Als laatste is er songwritermateriaal uit Ierland van Sarah Buckley.

Zandvoort Draait Door

Om met de eerste te beginnen. Eerst komt de single Louisiana in de mailbox die op donderdagavond 23 februari is gedraaid in Zandvoort Draait Door bij ZFM Zandvoort en wat voorafgaat aan het programma tussen 19 en 22 uur. Sarah heeft inmiddels het merendeel van haar werk uitgebracht op de EP Magic Powers waar onder meer ook haar debuutsingle You’ve Got Me op te vinden is. Op die single wordt ze vergeleken met Dolores O’Riordan die ooit de lead vocals heeft gedaan bij The Cranberries en enkele jaren geleden is pverleden.

Het bewegende beeld bij Sarah’s laatste single

Oude bekenden

Oude bekenden in deze rubriek, want al eerder is aandacht gegeven aan de muziek van Árstíðir uit IJsland. In september van het afgelopen jaar hebben de IJslandse muzikanten voor het eerst de ruimte gekregen. In hun muziek zit eigenlijk van alles. Iets wat de naam Árstíðir verklaart. Het staat voor ‘seizoenen’. De nieuwe single Summertime Sadness zegt genoeg.

De clip bij de laatste single Árstíðir

België

In deze rubriek zijn de zuiderburen al eens vertegenwoordigd met Wolf Vanwymeersch en onlangs Delta Crash. In België is afgelopen maand ook de week van de Belgische muziek geweest. FRAMAN voegt zich in het rijtje van muziekmakers bij de zuiderburen

Soloproject

FRAMAN is het soloproject van Arno Geers. Hij komt uit Evergem-Gent. Het leven van hem is niet bepaald gladjes verlopen en nog steeds heeft FRAMAN een turbulent leven die hij omzet in muziek. In de hoop zo alles een plaats te kunnen geven in zijn hoofd. Het onuitsprekelijke te vertalen naar iets tastbaar. Tastbaar betekent ook breekbaar en breekbaar is wat FRAMAN nog het beste samen vat.

De clip bij de single van FRAMAN

Stukgelopen

Het sluit aan op zijn laatste single. The Smallest Of Robins gaat over een stukgelopen relatie. Een relatie die dat einde niet had hoeven hebben moest de andere zichzelf graag zien. Wat doe je als je elkaar niet versterkt? Wat doe je als die andere persoon maar niet inziet wat voor een geweldig persoon zij is? Hoe lang kan je blijven strijden voor iets dat gedoemd is te mislukken?

De nieuwe single van FRAMAN

Zeven songs

Uit Luxemburg komt TYRA. De afgelopen jaren heeft zij losse singles uitgebracht, maar uiteindelijk heeft ze besloten om die onder te brengen op haar EP Redemption die afgelopen maand is uitgebracht. Op die EP staan zeven songs die allemaal te maken hebben met periodes uit haar leven. De eerder uitgebrachte single In Your Eyes staat er bijvoorbeeld ook op.

De clip bij de single In Your Eyes

,,Het schrijven van de zeven liedjes van Redemption voelde als therapie. Het was helend om alles wat ik voelde onder woorden te brengen en langzaamaan in te zien hoe uit de pijn die ik voelde, iets moois kon voortkomen. Het hele proces voelde ongelooflijk bevrijdend, daarom past de titel Redemption (Nederlandse vertaling: ‘verlossing’) perfect”, vertelt TYRA.

Het debuut van TYRA op Redemption
Delen via