Ga naar de inhoud

Derde en laatste voorronde Rob Acda Award in Alternative FM

De laatste reguliere uitzending op de maandagavond tussen 18 en 21 uur bij ZFM Zandvoort staat in het teken van de afsluitende en derde voorronde van de Rob Acda Award die op donderdag 16 februari zijn geweest in het Patronaat Haarlem. Op donderdag 23 februari is het als vanouds weer op de donderdagavond een reguliere uitzending, wat betekent dat deze uitzending niet herhaald wordt op de radio. Komende donderdag is het ok direct weer een 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf met een liveoptreden van niemand minder dan Jacob D. Edward. In de uitzending van vanavond hoor je optredens van MØDI, MarynCharlie, KOLBAK en Lucas Rens.

(Foto’s: Kim Terra en Marcus van Dam)

Newland

De Rob Acda Award is niet het enige, want er is ook muziek van onder meer van Newland die begin deze maand zijn album Eyecandy heeft uitgebracht. Op deze website kun je het verhaal bij Eyecandy nog teruglezen.

Het bewegende beeld bij Wear You Like Heaven

Opvallend

Opvallend is dat hij daar ook videoclips bij uitbrengt zoals meest recentelijk Wear You Like Heaven en Autumn Sonnet. Alex Nieuwland van Newland is rond 20.30 telefonisch in de uitzending om meer te vertellen over het album wat hij begin deze maand heeft uitgebracht. Komende week is hij ook telefonisch in de uitzending bij collega Willem de Waard van Zwaardvis op Radio Capelle.

De clip bij Autumn Sonnet

MØDI

MØDI Foto: Kim Terra

Uiteraard zitten ook de opgenomen interviews in die tijdens de derde voorronde van de Rob Acda Award zijn gemaakt, zoals met het Amsterdamse MØDI die met hun geluid overeenkomsten vertonen met Radiohead, maar eigenlijk ook met de Utrechtse band Aestrid.

  1. Gesprek met MØDI bij Derde Voorronde Rob Acda Award op 160223 Alternative FM 2:34

MarynCharlie

MarynCharlie Foto: Kim Terra

MarynCharlie heeft vorig jaar nog haar EP Life Is Overwhelming uitgebracht. MarynCharlie maakt persoonlijke popsongs, waarbij ze kijkt naar haar eigen omgeving en of dat de herkenbaarheid oproept bij haar publiek. MarynCharlie heeft de publieksprijs op deze avond gekregen. Over alle avonden heeft MarynCharlie de meeste publieksstemmen weten te krijgen, waardoor zij in de finale komt te staan van de Rob Acda Award op 12 maart.

  1. Gesprek met MarynCharlie bij Derde Voorronde Rob Acda Award op 160223 Alternative FM 2:22

KOLBAK

Harold Pflug van KOLBAK Foto: Kim Terra

KOLBAK is een oude bekende voor Alternative FM. Het afgelopen jaar hebben ze hun EP To The Teeth uitgebracht. Van die EP zijn de nodige tracks gedraaid in het programma en die tijdens hun liveoptreden bij de Rob Acda Award terug zijn te horen.

  1. Gesprek met Harold Pflug van KOLBAK bij Derde Voorronde Rob Acda Award op 160223 Alternative FM 2:01

Lucas Rens

Lucas Rens Foto: Kim Terra

De rij van liveoptredens wordt afgesloten door Lucas Rens die met het winnen van de derde voorronde terug gaat komen tijdens de finale van de Rob Acda Award op 12 maart. De ‘bedroompop’ zal dan nog luider gaan klinken in de grote zaal van het Haarlemse Patronaat. Lucas Rens is komende week live te horen bij de Sound Of Haarlem van Haarlem 105.

  1. Gesprek met Lucas Rens bij Derde Voorronde Rob Acda Award op 160223 Alternative FM 2:12

Recent muziekwerk

In het laatste uur van deze uitzending is er nog ruimte voor het meest recent uitgebrachte muziekmateriaal, zoals van Liza Lo, Rose Spearman, PIEN & Synergy, Catarina Rodrigues, Days Of Sway, Jong Louis samen met Spasmatic en o.Welch. Er is nog meer Noord-Hollands materiaal, maar dat is op donderdagavond 23 februari te horen.

De plastic wereld volgens Days Of Sway

Terugkijken

De derde voorronde is via YouTube terug te bekijken.

De derde voorronde bij de Rob Acda Award van donderdag 16 februari 2023

Luisteren

De uitzending is te volgen via DAB+ 6A, 106.9 FM (vrije ether Zandvoort), de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. Ziggo en KPN en onder mee via de website van ZFM Zandvoort.

Delen via