Ga naar de inhoud

Week van de Belgische Muziek met Delta Crash en ‘Growler’

Als je verneemt van IndieXL collega Conjo Vergeer dat onze zuiderburen de week van de Belgische muziek hebben, doen we maar een duit in het zakje met een groep uit België. De band heet Delta Crash en zijn zomaar in de mailbox van onze vrienden bij 3 voor 12 Noord-Holland terecht gekomen. Als je geen band bent uit Noord-Holland heb je een beetje pech, hoewel er altijd achterdeuren zijn om je muziek kenbaar te maken, zoals in de rubriek ‘Over De Grens’.

Delta Crash in 2020

Te goed om te laten lopen

De single Growler kunnen we onmogelijk laten lopen omdat deze daar gewoon te goed voor is. Het positieve geluid is ook te horen bij 3 voor 12 Noord-Holland. En als je al eerder een uitzondering hebt gemaakt voor Wolf Vanwymeersch die ook daadwerkelijk in de uitzending te horen is geweest met het verhaal over The Early Years, dan mag Delta Crash niet ontbreken. Met de single heeft Delta Crash alweer de nodige belangstelling uit eigen land te pakken. Wie verder in de muziek duikt, hoort een psychedelische ondertoon in hun indy geluid. Het schuurt tegen het pop-noir aan.

De lyric video bij de laatst uitgebrachte single

Album

Daarnaast weten we dat in Zandvoort een burgemeester actief is, die iets heeft met Belgische bands. Delta Crash is een band die al bij onze zuiderburen is opgevallen. Ze zijn winnaars van de publieksprijs bij Humo’s Rock Rally 2016 en zijn onder meer opgevallen bij nieuw lichting selecties. Daarnaast heeft de band airplay gekregen bij onder meer het alternatief gerichte Studio Brussel en het Belgische Radio 1 wat daar te vergelijken is met hier 3FM. Op dit moment werkt de Belgische band volop aan het album Mirage, dat uitkomt maart 2023. De eerste single Growler is hiervan een voorbode.

Delen via