Ga naar de inhoud

Indie band Baker-Miller Noir brengt debuutsingle ‘Ashes’ uit

De Utrechtse indie band Baker-Miller Noir heeft vrijdag 27 januari haar eerste single Ashes uitgebracht, inclusief videoclip. Het is de eerste single van de aankomende EP van het driekoppige collectief.

(bewerkt persbericht It’s All Happening)

Artwork Baker-Miller Noir Ashes

‘Durf te dromen, ondanks wat verloren is gegaan’

Zwaarmoedig, maar hoopvol. Dat is hoe bassist en zangeres Agnes Loonstra Ashes beschrijft. ,,Het nummer gaat over afscheid nemen van het verleden en opnieuw beginnen,’ vertelt ze. ‘Over loslaten wat verloren is gegaan en toch de moed hebben om groot te dromen en te bouwen aan iets nieuws. As is een vruchtbare voedingsbodem”, vertelt Agnes.

De clip bij de single van de Utrechtse band Baker-Miller Noir

Huisje in het bos

De band schrijft het nummer in een huisje in het bos. Die afzondering is terug te horen in de muziek. ,,Het ideale moment om dit nummer te luisteren is tijdens een eenzame boswandeling in de schemering”, zegt ze. Dat beeld vormt ook de inspiratie voor de clip. Het neemt je mee naar een wonderlijke, dromerige wereld waar natuur vervlecht met neontinten.

Samen in bands

Baker-Miller Noir bestaat uit Agnes Loonstra (zang en bas), Bart van Gemert (drums) en Freek Rijna (gitaar). De muzikanten spelen al jarenlang samen in bands, tours en projecten voordat Baker-Miller Noir in 2022 het levenslicht ziet. Afgelopen zomer neemt het trio haar debuut EP op in Ruisendaal Studios samen met Roy van Rosendaal (onder meer Figgy en Judy Blank). De band brengt de nummers dit jaar uit als single releases.

Delen via