Ga naar de inhoud

Uitzending in teken van eerste voorronde Rob Acda Award

In de uitzending van vanavond tussen 18 en 21 uur bij ZFM Zandvoort, zullen de eerste twee uur op gaan aan de eerste voorronde van de Rob Acda Award die op donderdagavond 26 januari zijn gehouden in het Patronaat Haarlem. Alle optredens van Bangs (Guusje Schuit), Oliver Aron, Phil Meds en Chai zullen in het geheel te horen zijn. Daarnaast zijn er ook interviews die ook in dit bericht zijn te vinden.

(Foto’s: Marcus van Dam en Kim Terra)

Bangs Foto: Marcus van Dam

Vol programma

Een vol programma tussen 18 en 21 uur waarbij er een veelbelovend begin is gemaakt aan de Rob Acda Award. Het is voor de jury al een behoorlijke opgave geweest om een winnaar aan te wijzen. Zonder alles weg te geven is er over de eerste voorronde wat muziek best nagedacht, omdat het allemaal in elkaars verlengde ligt.

Bangs Foto: Kim Terra

Bangs

Het eerste opgenomen liveoptreden komt van Bangs waar Guusje Schuit de frontvrouw van is. De band is nog pril en heeft nog geen muziek op de verschillende muziekplatformen staan. Verwacht powerpop waar je een beetje de productie van Jim Steinman in terug kunt horen. Bangs maakt muziek om verschil in de wereld te maken.

  1. Gesprek met Bangs (Guusje Schuit) bij Eerste Voorronde Rob Acda Award op 260123 Alternative FM 4:46

Om alvast iets prijs te geven over Bangs, is dat zij beschikt over zowel een krachtig stem als dat ze vrij ingetogen en haast op klassieke wijze een song kan laten laten horen.

Oliver Aron Foto: Kim Terra

Oliver Aron

Oliver Aron is de tweede songwriter van de avond, die zijn ziel en zaligheid deelt met het publiek. Zijn stijl doet soms denken aan Mika, maar er is zelfs een vleugje Queen in terug te horen. Bovendien ontpopt Oliver zichzelf ook als crooner!

Oliver Aron Foto: Marcus van Dam

Niet alleen op het podium heeft Oliver wat van zichzelf prijs gegeven. In het gesprek vertelt hij meer over zijn werk.

  1. Gesprek met Oliver Aron bij Eerste Voorronde Rob Acda Award op 260123 Alternative FM 3:54

Phil Meds

Phil Meds is een oude bekende, want de rapper en hiphopper heeft afgelopen jaar meegedaan bij de Night Editie van de Rob Acda Award 2022. Uiteindelijk belandt hij samen met zijn band in de finale van de Rob Acda Award. Dit jaar doet hij opnieuw een gooi naar een finaleplaats.

Phil Meds Foto: Marcus van Dam

Verrassingen

Verrassingen zitten er in de Rob Acda Award ook verborgen tijdens de performance van Phil Meds. Het is niet alleen rappen en gesproken woord brengen.

  1. Gesprek met Phil Meds bij Eerste Voorronde Rob Acda Award op 260123 Alternative FM 3:48

Chai

Chai sluit de opgenomen liveoptredens van de eerste voorronde van de Rob Acda Award af. Cheyenne Howell vormt samen met Rasmus Bisschop het hart van Chai. De muziek is een combinatie van soul met een sterke invloed van rock. De mix van deze muziek komt tot uiting in het krachtige stemgeluid van Cheyenne.

Chai met rechts runner up Oliver Aron Foto: Marcus van Dam

Overuren

Bovendien is Rasmus een bezige baas, want hij is gitarist bij The Cruz & The Dukes Of Harlem, maar zal ook nog twee keer te zien tijdens de tweede voorronde van de Rob Acda Award, waar hij onder meer speelt met Daisy Bellis.

  1. Gesprek met Chai bij Eerste Voorronde Rob Acda Award op 260123 Alternative FM 3:39

Telefonisch interview met Michelle Tuyp van Lorem Ipsum

Zijn er ook andere zaken in deze uitzending? Jawel want er is een telefonisch gesprek met Michelle Tuyp van Lorem Ipsum, omdat deze week de releaseshow gaat plaatsvinden van Bitter Garnish in Cinetol Amsterdam. De EP is vrijdag 27 januari verschenen en niet alleen vanavond is er bij ons al wat te horen. Collega’s Kees Meijssen en Roy de Smet, komen ongetwijfeld ook terug op de naderende releaseshow op 2 februari in hun programma Roy Draait Door bij RTV LOVE Volendam en Edam tussen 19 en 20 uur. Het telefonisch interview is daarom ook om 20.30.

Laatste uur met recente muziek

In het laatste uur is er muziek van onder meer Losse Jos, Elenne May, Marvin Adam, Traumahelikopter, City Safari en The Jordan. Achter deze laatste act schuilt niemand minder dan Caroline van der Leeuw die we kennen van Caro Emerald. De uitzending is te volgen via DAB+ 6A, 106.9 FM (vrije ether Zandvoort), de digitale televisiekanalen van Ziggo en KPN en de websites van ZFM Zandvoort of via deze eigen website.

De clip bij de single Temptation van The Jordan

Terugkijken

De eerste voorronde van de Rob Acda Award is te zien via YouTube.

De eerste voorronde van de Rob Acda Award op 26 januari 2023
Delen via