Ga naar de inhoud

De zonnige Humor van De Autoriteit met ‘zonnetje’

De Autoriteit heeft een manier bedacht om de zonnestralen waar Acda & De Munnik het jaren geleden over hebben gehad in een ander licht te zetten. Dat doen ze met de EP Zonnetje die het vijftal uit Den Haag in oktober van dit jaar hebben uitgebracht.

(Hoofdfoto: Kristin Schrot/Foto Patronaat: Roel Syperda)

Drie tracks

Foto: Roel Syperda

Opnieuw drie tracks waar net zoals de eerste EP Rapper Ontsnapt van een jaar eerder, de humor zit in wat De Autoriteit waarneemt in de eigen omgeving. Hoewel er in de humor ook een tragiek schuilt en daar zit de kracht van het vijftal. De teloorgang van een voetballer die uitblinkt in panna. De Autoriteit weet een jaar eerder al met hun debuut EP verschillende stijlen te laten smelten en dat doen ze opnieuw.

De mondhoeken omhoog

Opvallend is Snipperdag met een subtiel piano en het slagwerk van de cajon, maar zit er een stevig randje door de stevig klinkende elektrische gitaar in het nummer. Ook het titelnummer laat de mondhoeken krullen, want op een lome zomerdag kan de verveling snel toeslaan en wat moet je dan?

De tweede EP van De Autoriteit op streamingsdienst Spotify
Delen via