Ga naar de inhoud

Terugblik op Finale Night Editie Rob Acda Award in Patronaat

Geen live uitzending tussen 18 en 21 uur bij ZFM Zandvoort, maar wel een terugblik op de Finale van de Night Editie bij de Rob Acda Award die op donderdagvond 9 februari zijn gehouden in het Patronaat Haarlem. Het programma van vanavond is van te voren opgenomen waarin alle deelnemers voorbij komen. Er zijn optredens te horen van Notulist, Red Shades Collective, Kankie Christus, Salutingrome en SIDECITY.

(Foto’s: Marcus van Dam en Kim Terra)

Notulist

Foto: Marcus van Dam

In deze uitzending ruim aandacht voor de finalisten van de Night Editie met Notulist die de avond aftrapt. De uiteindelijke winnaar van de vakjury levert Notulist een optreden op tijdens Bevrijdingspop komende jaar.

  1. Gesprek met Notulist bij Finale Night Editie Rob Acda Award op 090223 Alternative FM 2:59

Red Shades Collective

Foto: Kim Terra

Het tweede optreden komt van Red Shades Collective die echte underground maken met een invloed van dance, hiphop en meer. Red Shades bestaat uit drie mensen, maar de visuals zijn van wezenlijk belang. GabriΓ«l die daarvoor verantwoordelijk is, zorgt daarom dat het voluit om Red Shades Collective gaat.

  1. Gesprek met Red Shades Collective bij Finale Night Editie Rob Acda Award op 090223 Alternative FM 2:55

Kankie Christus

Kankie Christus Foto: Kim Terra

Nummer drie is een jongeman van de straat. In de buurt krijgt hij de bijnaam ‘Kankie’ die hij nu gebruikt bij zijn optredens. Zelf noemt Kankie Christus zich ‘de koning van de piratenplaneet’ en beschrijft hij onder meer het leven van junkies in kale onbewoonbare panden en hoe ze dagelijks leven.

  1. Gesprek met Kankie Christus bij Finale Night Editie Rob Acda Award op 090223 Alternative FM 3:32

Salutingrome

Salutingrome met frontman Zamity Mitelembe Foto: Marcus van Dam

Salutingrome is misschien de vreemde eend in de bijt, hoewel dat toch wel meevalt. Ze brengen muziek met gesproken woord en waar het dicht tegen de postpunk aan schurkt. De band is bezig om meer singles uit te brengen en hebben dat onlangs gedaan met Violence On The Street. Op verzoek van Salutingrome is het interview verwijderd. Wie meer wil weten over op de avond over Salutingrome kan dat vinden op 3 voor 12 Noord-Holland.

SIDECITY

SIDECITY Foto: Marcus van Dam

Als laatste zijn de woedende vier mannen van SIDECITY aan de beurt. Zij als laatste op de avond aan. Het viertal is op 19 januari nog in de januari editie van 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf te horen geweest.

  1. Gesprek met SIDECITY bij Finale Night Editie Rob Acda Award op 090223 Alternative FM 1:50

Terugkijken

Terugkijken kan via YouTube waarin alle optredens zijn te zien.

Alle optredens op een rij van de Night Editie

Andere muziek

Naast deze muziek is er ook muziek van Pol, Berenice van Leer, DenVan, Lowaddicts, Siggy & D1ns, Nat Francis (winnaar van de Finale van de Night Editie 2022), Precursor, R/Tistique en Luka Schuurman. De uitzending is te volgen via DAB+ 6A, 106.9 FM (vrije ether Zandvoort), de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. KPN en Ziggo en onder meer via de website van ZFM Zandvoort.

Delen via