Ga naar de inhoud

Een reis die eindigt naar het onbekende op EP ‘The Unknown’ van Anne

Eerder hebben we de muziek van Anne gedraaid met de singles Doorstep, Back To Back en Free Woman die ze in 2022 heeft uitgebracht. Al deze drie singles heeft Anne van Drie zoals ze voluit heet, op haar EP The Unknown gezet. Het is een stap die ze heeft gezet om haar hart te volgen en wat haar heeft gebracht bij het label M.A.R.S. Worldwide).

(Bewerkt persbericht M.A.R.S. Worldwide)

Foto: Kristel de Vroome

Wikken en wegen

Anne’s gehele EP vertelt een mooi verhaal over hoe je na veel wikken en wegen uiteindelijk voor je hart kiest en wat voor obstakels op de weg komen. Zo zal je afscheid moeten nemen van bepaalde gewoontes en personen die een belangrijke rol in je leven hebben gespeeld. Dit is confronterend maar essentieel als je plek moet maken voor het nieuwe.

Pad bewandelen die je zelf wilt en die je verdient

Wanneer oude patronen en bepaalde relaties niet meer werken moet je het pad bewandelen die je zelf wilt en die je verdient. ,,Ik wil nooit meer mijzelf kwijtraken in het proces van iemand anders geen pijn willen doen”, zegt Anne zegt hierover.

‘Visie niet los te laten en je te herpakken’

,,De stap naar iets waar ik altijd van droomde resulteerde in een vrijheid die loskwam, die ik nog nooit zo sterk had gevoeld. Op het moment dat ik voor mijzelf en mijn dromen ging kiezen kwamen er precies de juiste mensen en ervaringen op mijn pad. En op sommige dagen zet je een paar stappen terug maar dan is het belangrijk om je visie niet los te laten en je te herpakken. Ik wil iedereen met mijn muziek meegeven dat het goed is om naar je eigen gevoel te luisteren en die meningen van anderen aan de kant te zetten. Hoe cliché het ook klinkt. Dit is een reminder van mij naar jou: Je bent op de juiste weg!”, vertelt Anne over het beeld achter haar EP The Unknown.

De clip bij het titelnummer van de EP

Altijd eng

De boodschap die Anne brengt is dat het onbekende altijd eng is en dat dit zal blijven. ,,We weten niet wat morgen ons gaat brengen. Toch moet je soms die ene gok nemen tegen alle verwachtingen in van jezelf én van anderen. Het nieuwe gaat namelijk zoveel moois brengen”, zegt Anne.

Van twijfel naar vrijheid

Het proces beschrijft Anne al met het openingsnummer Heart Of The Mine. Het beste waarin Anne dat onder woorden brengt, is op het titelnummer, waar er geen weg terug is en op de single Free Woman gaat het over de keuze die ze heeft gemaakt. Aan de EP heeft Frank van Kasteren (Kafka) een belangrijke rol gespeeld als co-writer en producer.

De debuut EP van Anne via Spotify
Delen via