Ga naar de inhoud

The Same brengt EP ‘Discover’ uit

Binnenkort verschijnt er weer nieuw materiaal van The Same met de EP Discover. Afgelopen zomer is de single Tower Of Strength nog van hun hand gekomen. Op 19 november is de band te zien samen met Ploog tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek in de Erven van Golden.

(bewerkt persbericht Tjamp Records)

Muzikale zoektocht

Na het succes van hun eerste album Some Perfect Sense neemt de band de tijd om zichzelf af te vragen wie ze muzikaal gezien zijn en hoe ze hun sound verder kunnen ontwikkelen. Met de EP Discover zetten ze een volgende stap. Het uitgangspunt van The Same is om pakkende popliedjes met vrolijke melodieën, mooie samenzang, onverwachte wendingen en wisselende klankkleuren terug te laten horen.

Ook de single Home Everywhere is eerder in 2022 uitgebracht

Bijdrage van alt-viloiste

De Doetinchemmers willen op hun best klinken. Het bandgeluid wordt in een aantal nummers ook nog verrijkt met de alt-viool van Marije Helder. De liedjes zijn reflecties op het alledaagse leven: over ouder worden, elkaar aanvullen in de liefde en het stilstaan bij vanzelfsprekendheden.

Airplay Radio Gelderland

The Same is een Folk Pop band, waarin de bandleden eigenlijk heel veel zelf doen. Met die mentaliteit lanceren ze in 2021 hun debuutalbum. De daarvan afkomstige single Marylou zorgt voor flink wat airplay op Radio Gelderland.

Vrolijk en melancholisch

Met maatschappij Tjamp Records werkten ze nu aan hun nieuwe EP Discover. Hun muziek is ontstaan uit liefde voor songwriters uit de seventies. Vrolijke, pakkende liedjes met een melancholische twist.

Het werk van The Same tot nu toe
Delen via