Ga naar de inhoud

Muzikaal verhaal over de liefde op ‘5 Stages Of Love’ van Jolene

Over de liefde is veel geschreven in de muziek, maar een liefdesproces zoals JOLENE dat op haar debuut EP 5 Stages Of Love beschrijft, laat eigenlijk alles zien en voelen wat je kunt meemaken. Van verliefdheid, angst tot het bedrog en de vergissing. Al eerder hebben we aandacht besteed aan de muziek van deze songwriter die dit jaar nog heeft meegedaan aan de Grote Prijs van Rotterdam.

Foto: Rosella Fennis

Openingsnummer

Op de single en het openingsnummer Pretty van 5 Stages Of Love is het al direct te merken, want het gaat om het vallen voor die ander. Uiteraard is de liefde en de mens niet volmaakt. Een vlot en uptempo nummer.

Ballads

Daarna volgen de ballads Like A Dream en Losing My Mind. De eerste is in wat je in de persoon ziet, maar ook het beeld wat jezelf wilt perfectioneren, terwijl dat eigenlijk niet helemaal klopt. Het dromerige Like A Dream is de angst om de peroon waar je voor bent gevallen, ook weer kwijt te raken.

Gevoelsschade

Als je dat allemaal hebt meegemaakt, kan het gebeuren dat je weer teleurgesteld bent in de persoon waar je in eerste instantie voor bent gevallen. Je kunt er gevoelsmatig schade aan overhouden, wat een belemmering kan zijn om toch de juiste te vinden. Kortom Emotionally Damaged.

Pijn

De afsluiting is You Are My Worst Goodbye. Als de liefde niet meer van twee kanten komt en het zelfs kan zijn dat er iets van leugens in het spel komen en de ander weer gekwetst kan zijn, blijkt de hele liefdesrelaties alleen maar lucht te zijn. De pijn is er in terug te horen.

Delen via