Ga naar de inhoud

Uniek album van The Bullfight met ‘Some Divine Gift’

Na het crossmediale project rond de ‘Murder Ballad’ (Eggs & Marrowbone, 2019) brengt The Bullfight opnieuw een project uit in samenwerking met andere muzikanten en artiesten. Dit keer draait het project om Spoken Word en komt het uit onder de titel Some Divine Gift. De release van het album is op 11 november.

(bewerkt persbericht The Bullfight)

Het vorige thema album van The Bullfight uit 2021

Medewerking van verschillende muzikanten

In 2020/2021 vraagt de band meerdere zangers om spoken word in te brengen. Puur de kale vocale track. De band werkt op dit album samen met punklegende Henry Rollins, stichtend lid van Tindersticks, David Boulter, frontman van The Golden Earring, Barry Hay. Ook Spinvis, Alex Roeka, Mark Ritsema en Daisy Cools leveren bijdragen aan Some Divine Gift.

Gevarieerd album

Hieromheen neemt The Bullfight vervolgens muziek op. De gastbijdragen zijn volledig vrij wat betreft interpretatie. Dit zorgt voor een gevarieerd album: zes tracks in het Engels, twee in het Nederlands en één in het Portugees. Soms mijmerend, soms hard. Soms licht, soms zwaar. Soms jazzy, soms orkestraal.

Uniek kunstwerk

Negen verschillende artiesten hebben bij elk nummer een uniek kunstwerk gemaakt. Onder deze artiesten zijn Henk Schiffmacher en James Johnston. Op deze manier wordt woord zowel in beeld als geluid weergegeven. De kunstwerken (of een selectie daarvan) worden rond de releasedatum tentoongesteld in Donner Rotterdam.

Foto: Ronald Vonk

Promotie

Ter promotie gaat de band een Nederlandse tour doen, waarbij twee versies komen van het album:
• CD digipack uitgave met CD boekje met alle kunstwerken (brandy11)
• Luxe vinyl uitgave op 180 grams transparant vinyl met 9 luxe art prints (29x29cm) op zwaar papier (Brandy12).

Beperkte oplage

Vanwege het unieke karakter van het project waarin kunst een centrale rol speelt, zal het album slechts in een beperkte oplage op cd en vinyl verkrijgbaar zijn: het album wordt NIET digitaal uitgebracht. Op 10 november zal alvast één track te horen zijn in Alternative FM bij ZFM Zandvoort.

Delen via