Ga naar de inhoud

Aidan & The Wild brengt Deluxe versie uit van ‘Revelation Never Came’

  • door

Op 14 oktober 2022 brengt Aidan & The Wild zijn debuutalbum Revelation Never Came opnieuw uit bij Revanche Records. Het album is opgenomen in 2020 net in een periode als de eerste shock van de coronapandemie wat weg is geëbd. Op het oorspronkelijke eerst uitgegeven album staan tien songs. Bij de hernieuwde uitgave zijn dat er veertien. Detail is dat precies op die datum ook wat is geschreven over het album op deze website.

(Bewerkt persbericht/Artwork: Diederik van den Brandt en Kim Balster)

De clip bij het titelnummer

Stilvallen

De uit Eindhoven afkomstige Aidan (Diederik van den Brandt) heeft het jaar ervoor met onder meer de Popronde pakweg 90 shows gespeeld, als ineens stil komt te vallen. Vanaf dat moment besluit hij eindelijk zijn debuutalbum Revelation Never Came op te nemen.

Zonder druk

Omdat er zo weinig kan en zoveel tijd is, besluit Aidan dat als uitgangspunt voor het maakproces te nemen: een album zonder druk opnemen, en precies doen wat goed voor hem voelt, zonder bezig te zijn met invloeden van buitenaf. Het resultaat is Revelation Never Came een verzameling van tien nummers op het snijvlak van country, folk(rock) en indy.

Ook de single Running staat op de hernieuwde uitgave

Zelf geproduceerd

,,Ik heb het album zelf geproduceerd in mijn thuisstudio op zolder, en ben een half jaar bezig geweest met schrijven en opnemen, laag voor laag alle instrumenten zelf in te spelen om de muziek te schaven naar het beeld dat ik in mijn hoofd had. Een onderdeel van mijn instelling was ook dat ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een aantal te gekke muzikanten te vragen samen met me te schrijven voor het album, en dat leverde te gekke co-writes op met Baptiste W. Hamon, Merel Sophie, Desi Ducrot en BOBBIE. Die overigens al hun partijen tijdens de lockdown vanuit Parijs, Amsterdam en Rotterdam hebben opgenomen en naar me toegestuurd. Daarnaast speelden Dan Huijser, Julius Rense en de ook uit Parijs afkomstige Louise Lhermitte (Lonny) nog een cruciale muzikale rol op de drums, bas en viool”, vertelt Aidan.

Live tracks

Na de release van Revelation Never Came in 2021 heeft Aidan & The Wild welgeteld één liveshow met de band spelen als het land opnieuw weer in lockdown gaat. Vandaar de beslissing om het album nu als deluxe versie met vier live tracks opnieuw uit te gaan brengen.

De clip bij It’s Alright

Deluxe Edition

,,Ik vond het eeuwig zonde dat ik de plaat niet live met de mensen kon delen, en daaruit ontstond het idee om een “deluxe edition” van het album uit te brengen. Hiervoor hebben we met de band een set van 4 van de albumtracks live opgenomen en gefilmd in de Effenaar in Eindhoven”, zegt hij over deze keuze.

Video

Naast dat de livetracks online en op CD onderdeel zijn van het Deluxe Edition album komt de video van de uitvoering gelijktijdig ook online. Deze video verschijnt op een nieuw platform van de Effenaar, dat zij zelf een soort “Netflix voor optredens” noemen. Hier kun je de liveshow integraal terugzien, precies zoals deze ook op de plaat te beluisteren is. ,,Zo kunnen we toch dat stukje live met de mensen delen zonder dat de shows er waren”, zegt Aidan over de video.

Delen via