Ga naar de inhoud

Helende werking FLORA op ‘Rinse & Repeat’

De eerste EP van FLORA met Rinse & Repeat heeft voor haar misschien wel een helende werking. Op 16 september heeft ze haar debuut EP uitgebracht op best dansbare tracks, maar waar FLORA ook haar gevoelige kanten laat horen en zien.

FLORA tijdens haar optreden in Alternative FM Foto: Jaap Koper

Studie aan Codarts

Ze studeert aan de Codarts in Rotterdam, schrijft de songs voor een groot deel zelf, maar werkt deze uit met een producer. Het geluid heeft een mix van club, soul en ‘old school’ r&b. In de uitzending van 22 september vertelt ze over Rinse & Repeat, waarbij een flink deel van haar eigen levenservaringen in zijn verwerkt.

Fuck You tegen serial daters

Haar debuutsingle Rinse & Repeat is tevens de titel van de EP en heeft ze afgelopen zomer uitgebracht. Zelf zegt ze dat het uptempo electro-popnummer “een fuck you is tegen serial daters die altijd dezelfde fouten blijven maken en nooit naar binnen kijken wanneer het aankomt op wat de problemen veroorzaakt”. Een boodschap aan het adres van hardleerse lieden.

Foto: Rosella Fennis

Aantrekkingskracht

Wie FLORA kannibalistische eigenschappen toedicht, kan dat best begrijpen bij het luisteren van Cannibal. Het is volgens FLORA een lied waar je zo aangetrokken kunt voelen tot iemand dat je ze (vrij letterlijk) zult kunnen opeten. Toch zit er wel degelijk iets in, waarbij iemand niet zo maar over een grens heen kan stappen, ook al wil je iemand met huid en haar verslinden, vanwege de aantrekkingskracht.

Grenzen stellen

Het is wat je bijna in elke song terug hoort. Grenzen stellen, want daar schort het wel eens aan. Niet alleen binnen een verhouding, maar ook er buiten. Wie goed naar de EP luistert hoort wel degelijk de ‘do”s and don’ts’ in terug.

Foto: Rosella Fennis

Rustpunt is Lay Me Down waar het op adem komen een belangrijk thema is. Met deze song laat FLORA horen dat ze iets kleins en kwetsbaars kan maken, met een donker gestemde piano die grotendeels het muzikale arrangement draagt. Het slotnummer Goodbye For Now is een voorlopig afscheid.

Serieuze lading

Rinse & Repeat is dus echt niet alleen maar een lekker weg te luisteren EP, maar er zit echt een serieuze lading in die zijn beschreven door de ogen van een jonge vrouw. Haar naam FLORA.

De EP Rinse & Repeat op Spotify
Delen via