Ga naar de inhoud

Rauw debuut van Merel van de Keer met ‘Ghost In The Storm’

Roots, americana en blues zijn de hoofdzakelijke bestandsdelen van het debuut dat Merel van de Keer uit Noord-Brabant heeft gemaakt met de EP Ghost In The Storm. Stormen doet het op de EP en de muziek is ook in de geest van een aantal elementen op het eerste werk. De debuut EP heeft ze samen opgenomen met Joost Verbaak en Jan van Bijnen.

De rauwe versie van Phoenix tijdens de EP presentatie bij Kay’s Odyssey Beeld: Niek Wolters

Slepen en Meeslepend

Allereerst is de muziek slepend en meeslepend. Dat komt door het gitaarspel van Merel op Ghost In The Storm. Zelf heeft ze een Rockacademie achtergrond en dat is eveneens goed terug te horen op de EP.

Belevenis

Het luisteren van de EP Ghost In The Storm is al een belevenis, maar Merel in de rauwe live versie zien, is eveneens een belevenis. Dat is terug te zien in de bewegende belden die zijn gemaakt door muziekliefhebber Niek Wolters uit Nieuwegein. Zelf heeft Merel haar eigen versie opgenomen van het titelnummer van de EP.

Het titelnummer van de EP Beeld: Merel van de Keer

Intuïtief

Zelf zegt Merel dat bij een aantal songs de woorden intuïtief komen, zoals bij Buffalo’s. In BN De Stem zegt Merel daarover dat deze song is ontstaan nadat ze de film Dances With Wolves heeft gezien. ,,Ik merk dat die song persoonlijk binnenkomt bij mensen”, zegt ze daarover.

Ongeslepen diamanten

De hele EP bevat ongeslepen diamanten, maar Merel weet die waardevol te maken op de wijze om het eenvoudig te houden. Dat betekent niet dat het eenvoudig is om het te maken, want bij bijvoorbeeld op Bending Rules is timing best wel heel belangrijk. Bij het luisteren alleen al, waan je jezelf op die eindeloze en uitgestrekte vlaktes van een prairie met kabbelende kreken.

Artwork: Kasper Buijs – Sprangers Fotografie

Ingetogen karakter

Afsluiter is Will You Still Love Me. In de song die Merel op aandringen van Joost Verbaak heeft toegevoegd, laat ze haar rauwe stem loeizuiver doorklinken. Bovendien gaat de afsluitende song dwars door je lijf heen. Dat heeft te maken met het ingetogen karakter van de song. Kortom de EP Ghost In The Storm is er één in de categorie hart en ziel.

Delen via