Ga naar de inhoud

Album Aidan & The Wild met ‘Revelation Never Came’ past in jaargetijde

Met het uitbrengen van ‘Revelation Never Came’ zijn de herfstmaanden niet zo saai, omdat elke track wel iets heeft waarbij je in dit jaargetijde wel wat iets mag afvragen. Het is voor elke muzikant of mensen die in deze tak werken een harde tijd geweest. Voor Diederik van den Brandt (die schuilgaat achter Aidan & The Wild) heeft het de nodige materiaal opgeleverd die zijn uitgemond in het album wat nu alweer een week uit is.

Reacties

In ieder geval heeft Aidan & The Wild al de nodige media aandacht gekregen voor het album ‘Revelation Never Came’. Zowel het NRC als het Eindhovens Dagblad hebben Diederik aan het woord gelaten over hoe de omstandigheden zijn geweest om tot het album te komen en hoe het album klinkt. Ook in onze uitzending van 19 augustus van dit jaar heeft Diederik destijds wat over de single ‘The Whip’ wat gezegd.

  1. Gesprek met Diederik van den Brandt van Aidan & The Wild in Alternative FM 190821 Alternative FM 10:34

Openingstrack

‘Running’ is de openingstrack en dat is al metaforisch in de tijd waar we nu in leven. Ieder kan daar voor zichzelf wel iets uithalen wat voor hem of haar belangrijk kan zijn. Is het rennen om te ontsnappen aan de geldende regels over beperkingen en proberen uit de klauwen van iets met het ‘c’ woord of is het de maatschappelijke gevolgen die deze tijd opleveren. Je kunt het op verschillende manieren uitleggen.

Tegenstrijdig en contrastrijk

Een ander opvallende song is ‘You Needn’t Worry’. Het lijkt wel of het optimisme daarin doorklinkt, maar schijn bedriegt. Het kan zijn dat je in slaap gesust wordt wat anderen zeggen, maar uiteindelijk moet je toch zelf blijven opletten, want voordat je het weet zit je in de grootst mogelijke narigheid. Waakzaamheid blijft geboden, omdat het contrast tussen de muziek en de tekst ligt. De hoekige stijl is juist de kracht van het nummer.

Vlot

Het titelnummer is een vlot klinkend nummer. In de song ligt haast de filosofische gedachte opgesloten van ‘waar verwachtingen wordt gewekt, is de teleurstelling niet ver weg’. Op heet album staat ook materiaal wat Aidan & The Wild al eerder heeft uitgebracht. Het eerder genoemde ‘Running’, maar ook ‘What It Ain’t’, met de zangpartijen van Dési Ducrot, Bobby en Baptiste W. Harmon. Het is wat het is en niet wat het misschien kan zijn. Het is dromerig naar het leven kijken, maar wel met een serieuze ondertoon.

Delen via