Ga naar de inhoud

Nieuwe releases September uit Noord-Holland

Een keer in de maand werkt Alternative FM samen met 3voor12 Noord-Holland samen in het programma ‘3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf’ waarin het nodige materiaal te horen is die afkomstig is van Noord-Hollandse bodem. Er is soms teveel om op te noemen en om die reden nemen we de releases door waar soms bijna aan voorbij wordt gegaan. Niet alleen augustus is een goede maand met nieuwe releases geweest, september heeft eveneens het nodige voortgebracht.

Stortvloed aan nieuwe releases

Alleen al rond het midden van de maand, lijkt het erop alsof veel muzikanten hun muziek naar buiten willen brengen. Dat levert in de uitzending van 16 september haast een file op als het gaat om nieuw materiaal. Niet alleen 3voor12 Noord-Holland heeft de nodige drukte ook wij met het aantal telefonische interviews wat in deze uitzending alleen al zit.

Landelijke aandacht

Sterre Weldring heeft inmiddels bij Giel Beelen op NPO Radio 2 aandacht gekregen voor haar laatste single ‘Remedy’. Een nummer wat zij al eerder heeft laten horen bij ons in de uitzending van 27 mei. Op 29 oktober zal de Alkmaarse songwriter met haar debuut EP gaan komen.

Ook 3 Point Landing weer terug

Naast muziek van de Alkmaarse Sterre Weldring nog meer muziek vanuit de kaasstad, want ook 3 Point Landing laat weer van zich horen. De band heeft ‘Shadow Work’ uitgebracht en de titel van deze single zal ook de naam dragen van het album wat nog gaat volgen.

‘Smile’ op NPO Radio 1

Een song die ongetwijfeld het eveneens goed gaat doen is ‘Smile’ van Joey Vriend die hij heeft uitgebracht bij King Forward Records. Joey die tegenwoordig in Heerhugowaard woont, krijgt in de nachtuitzending van NPO Radio 1 bij ‘Zwarte Priet Praat’ van Prem Radhakishun de nodige ruimte om de single verder toe te lichten.

Ander nieuw materiaal

Dan is er Loupe met hun single ‘Leave Me There’ en hebben The Cruz met ‘Crush On U’, Panda Noir met ‘You Want To’, CHARLOT met ‘Cosmic Connections’, Josephine Odhil ‘Be Your Better Self’, The Polyframes met ‘My Life Is Melodramatic’ een Rhona Roode met ‘Right Beside You’ die in de maand september hun singles hebben gedropt.

Albums

Albums uit de provincie zijn er ook. Van het nieuwe Chocolate Box Records is het debuutalbum van Anne Marie met ‘Inside’ verschenen. Dat album is al eerder op deze website behandeld.

Delen via