Ga naar de inhoud

Anne Marie en Dick Pels brengen hun werk uit bij Chocolate Box Records

  • door

In onze uitzending van augustus, heeft de van oorspronkelijk Brise afkomst en tegenwoordig in Amsterdam wonende songwriter Luke Nyman al wat gezegd dat hij met Chocolate Box Records het nodige materiaal wil gaan uitbrengen. Dat doet hij met Anne Marie en Dick Pels die op onder meer Bandcamp hun muziek laten horen.

Aandacht van NPO Radio 2

Dat is al niet onopgemerkt gebleven, want Co de Kloet van NPO Radio 2 heeft al aandacht besteed aan het album ‘Inside’. Het is een vliegende start voor de laatbloeier, want Anne Marie is op haar dertigste pas begonnen aan het muzikale avontuur. Door een aantal opleidingen op dit gebied te doen, is ze daar al een eind mee op weg. Het album is geproduceerd door Nyman zelf.

Verbeeldingskracht

Wie van jazz houdt, komt ruimschoots aan zijn of haar trekken, want de songs zijn persoonlijk. Het is de verbeeldingskracht die op ‘Inside’ spreekt. Iets wat heel duidelijk op ‘Imagination’ terug is te horen. Dat jazz een serieuze inhoud heeft, is misschien wel terug te horen in ‘Without Words’. Woorden kunnen soms hol zijn in bepaalde situaties en dan kan het wel eens helpen om daar afstand van te nemen.

Klassieke jazz

Alle nummers kun je goed te volgen, als je maar luistert naar wat iemand wil vertellen. De muziek begeleidt het allemaal. Echt een album wat je in deze tijd van het jaar kunt opzetten. Eigenlijk ademt het album van Anne Marie haast de klassieke jazz uit. Het kan ook niet anders want op de piano bij Anne Marie liggen de boeken van Carole King en Burt Bacharach.

Sixties and seventies

Geen jazz, maar in de stijl zoals klassieke sixties and seventies songs klinken, is gemaakt door Dick Pels. Dick heeft een academische achtergrond en heeft artikelen geschreven met een politieke lading. Muziek heeft hij altijd wel gemaakt, maar Nyman heeft Dick verleidt om die muzikale kant wat meer naar voren te laten komen.

Tweeluik

Dit jaar heeft Dick al een tweeluik uitgebracht met als titel ‘All the Little Things’. Op vinyl zal dit album twee kanten beslaan. Iets wat ook is gebeurd. Aan het begin van de zomer heeft Dick ‘All the Little Things’ Side 1 uitgebracht en ‘All the Little Things’ Side 2 is sinds 18 september terug te vinden op verschillende muziekplatformen.

Invloed van Crosby, Stills, Nash and Young

Wie naar Dick luistert, hoort Neil Young en eigenlijk ook Crosby Stills, Nash and Young erin terug. Een van de nummers die op ‘All the Little Things’ Side 2 opvalt, is ‘Man In The Middle’. Keuzes maken blijft iets lastigs en misschien is daar wel iets van Dicks verleden terug te horen, als geëngageerd schrijver. Op hetzelfde deel 2 kent ‘Bartender’ een hoog blues gehalte. Bovendien zie je jezelf in de kroeg zitten, op het moment dat je jezelf verliest. Het is misschien zelfs wel een song van iemand die wel heel erg diep in het glaasje heeft gekeken.

Delen via