Ga naar de inhoud

Vliegende start voor Albertine met debuutalbum ‘Drops’

  • door

Al eerder heeft Albertine (Yanna Pelser) bij ons iets verteld over haar single ‘Wind Blows’ en dat de release van deze single de aanloop is naar het uitbrengen van haar debuutalbum ‘Drops’. Inmiddels is dat gebeurd, maar heeft Albertine zichzelf een heel goed uitgangspunt verschaft door ook in de categorie songwriters de juryprijs bij de Grote Prijs van Rotterdam te winnen. Op die manier krijgt haar debuutalbum echt de vliegende start.

Gesprek met Albertine in Alternative FM

  1. Gesprek met Albertine over Wind Blows in Alternative FM 290721 Alternative FM 9:36

Talenten

De jury ziet het talent van Albertine wat vooral te maken heeft met de muzikale arrangementen die ze maakt. Ze verwerkt verschillende muziekstijlen. Dat kan uit de jaren zestig en zeventig komen, maar soms tref je ook een jazzy en haast klassiek achtige sfeer aan op het debuutalbum. Een instrument spelen kun je op verschillende manieren. Een viool gebruiken om er mee op te tokkelen en daar een bijzonder geluid uit halen. Het maakt het bijna oosters. Het is te horen op ‘Drops’.

De clip van het titelnummer ‘Drops’

Albertine zelf leeft heel basaal en gebruikt alleen dingen en materialen die ze echt noodzakelijk acht in haar dagelijks leven. Wie naar het nummer ‘Space Dance’ luistert hoort daar de Albertine door die daar al iets over vertelt, maar dat geldt eigenlijk ook voor de single ‘Wind Blows’ die ze al eerder heeft uitgebracht.

Tokkelen

Het tokkelen op de viool komt heel prominent naar voren op de song ‘What If You Are The Moon’. Het is een filosofische song met een flinke verbeeldingskracht. Wat doe je als naar de maan kijkt? Wat vraag je dan af? Het is proberen de antwoorden te geven als je naar deze song luistert. Het is juist dan jezelf verliezen in de muziek.

Aantrekkingskracht

Eveneens een nummer wat de moeite waard is, is ‘Super Glue’. Aantrekkingskracht is een bijzonder fenomeen en de metafoor die Albertine met dit nummer gebruikt, maakt het beeldend. Vooral hier valt de ingetogen manier van zingen op. Het is bijna folk wat ze hier laat horen.

Foto:J asper Mol Bordoo Creations
Delen via