Ga naar de inhoud

2021-38. Reguliere Uitzending

In de uitzending van donderdag 23 september hebben we minder primeurs laten horen dan een week ervoor, maar in deze aflevering zijn wel de nodige nieuwe uitgebrachte singles te horen geweest. De primeurs zijn afkomstig van Rhona Roode met ‘Right Beside You’ en van Eric Devries met ‘Little White Lies’ wat afkomstig is van het te verschijnen album ‘Song & Dance Man’.

Interviews en gesprekken

Wat telefonische gesprekken is het een rustige donderdagavond geweest. De grote stortvloed aan nieuwe nummers zijn immers een week eerder al voorbij gekomen. Dat wil niet zeggen dat we niets hebben moeten bespreken. De primeurs zijn in de telefonische interviews wel aan bod gekomen.

  1. Gesprek met Rhona Roode over de single Right Beside You in Alternative FM op 230921 Alternative FM 6:25
  2. Gesprek met Eric Devries over de single Little White Lies in Alternative FM op 230921 Alternative FM 10:44
  3. Gesprek met Tisha Smit van Minor Citizen over de EP Mirage in Alternative FM op 230921 Alternative FM 8:11

Nieuw Materiaal

Het nieuwe materiaal van de afgelopen week komt samengevat voorbij in de verschillende clips op YouTube. Naast de hieronder te vinden overzicht, is er eveneens werk van Eskina en Foxlane gedraaid.

Headfirst met ‘Kooperboy’

Eerder hebben we in ons programma aandacht besteed aan de Leidse band Headfirst. Zij zijn inmiddels weer terug met nieuw materiaal.

Lévi met ‘Nieuw Begin’

Tijdens de eerste schreden die Lévi zet, is haar muziek nog Engelstalig. Inmiddels is de songwriter overgestapt naar Nederlandstalig waarmee ze een andere richting is ingeslagen.

Bagjuice met ‘Get Ready’

De Amsterdamse reggaeband heeft ooit meegedaan aan de Rob Acda Award. Reggae in de stijl die de liefhebbers van Bob Marley zijn gewend. Wie ‘Get Ready’ beluistert, weet wel waarom.

Jellephant met ‘Spill’

In 2018 brengt Jellephant & The Phantoms het album ‘Skeletons’ uit. De band uit Arnhem is weer terug met ‘Spill’. Op zowel Bandcamp als op YouTube is het nummer terug te vinden.

‘Spill’ op YouTube

De audio van de uitzending vanaf 19.00

Wie de hele uitzending van 16 september terug wil beluisteren kan dat hieronder doen.

  1. Uitzending 2021-38, uur 1 AlternativeFM 56:06
  2. Uitzending 2021-38, uur 2 AlternativeFM 57:22
  3. Uitzending 2021-38, uur 3 AlternativeFM 57:27
Delen via