Ga naar de inhoud

Meer optredens van Minor Citizen door tweede EP ‘Mirage’

  • door

De Amsterdamse band Minor Citizen begint het alweer aardig wat drukker te krijgen nu de tweede EP ‘Mirage’ een feit is. De alternative rock band ziet dat de agenda voller begint te raken nu er steeds meer mag. De band zal te zien zijn op verschillende plaatsen in Nederland te zien zijn tijdens de Popronde.

Opvallen in het muzikale circuit

Met het afleveren van de tweede EP ‘Mirage’ stelt Minor Citizen hun achterban niet teleur. Sterker nog. De band begint steeds meer in het muziekcircuit op te vallen. Ze zijn één van de bands die door het popplatform NH-Pop al zijn opgepikt. Kortom een band met de nodige potentie, wat zij eigenlijk al eerder hebben laten zien in hun twee deelnames aan de Rob Acda Award in het Patronaat Haarlem.

Een bijzondere opname van ‘Lost’ Op YouTube

Verhaal

Uiteraard zit er een verhaal rondom de EP ‘Mirage’. Het is iets wat bassiste Tisha Smit tijdens Alternative FM uitlegt in de uitzending van 23 september. ‘Despite It All’ en ‘Built On Sand’ zijn al nummers die al eerder door de band zijn uitgebracht. De ‘Mirage’ heeft al lang op de plank gelegen.

  1. Gesprek met Tisha Smit van Minor Citizen over de EP Mirage in Alternative FM op 230921 Alternative FM 8:11

Geduld

Het geduldige wachten wordt beloond. Naast de drie singles (‘Lost’ is de laatste), zijn ‘Colours’ en ‘Faces’ terug te vinden op ‘Mirage’. Met ‘Faces’ laat Minor Citizen ook hun gevoelige kant horen en misschien ook wel zien. Het nummer wordt zorgvuldig opgebouwd en kent een climax aan het einde.

Foto: Eve Dijkema
Delen via