Ga naar de inhoud

2021-33. Liveoptreden Luke Nyman

De uitzending van donderdag 19 augustus 2021 zit er weer op, waar Luke Nyman op bezoek is geweest en met zijn keyboard drie nummers heeft laten horen die recentelijk zijn uitgebracht of nog officieel aan het publiek moet worden gepresenteerd. Luke heeft niet alleen een muzikale kant, maar heeft ook verteld over zijn onderneming en dat is een heus label.

Gesprekken en interviews

  1. Gesprek met Roger Makizodila van Three Little Clouds in Alternative FM op 190821 Alternative FM 6:41
  2. Gesprek met Diederik van den Brandt van Aidan & The Wild in Alternative FM 190821 Alternative FM 10:34
  3. Gesprek met Jacob D Edward in Alternative FM 190821 Alternative FM 9:02
  4. Gesprek met Luke Nyman over Chocolate Box Records in Alternative FM 190821 Alternative FM 6:55
  5. Gesprek met Willem de Waard over de 1000e Zwaardvis in Alternative FM 190821 Alternative FM 11:12

Nieuw Materiaal

In deze aflevering hebben we twee primeurs mogen laten horen. Allereerst is er de nieuwe single van Aidan & The Wild die al eerder in het programma van Leo Blokhuis op NPO Radio 2 te beluisteren is geweest. Diederik van den Brandt heeft in het telefonisch gesprek onder meer verteld hoe hij met Aidan & The Wild is begonnen en waar zijn nieuwe single ‘The Whip’ over gaat. Op die nieuwe single is Merel Sophie te horen, waardoor ‘The Whip’ een extra dimensie krijgt.

‘The Whip’ van Aidan & The Wild samen met Merel Sophie

Meest persoonlijke song

Een andere nieuwe single die voor de officiΓ«le release te horen is geweest, is ‘Sincerely Jacob’ van Jacob D Edward. De single is uitgebracht op het Volendamse label van King Forward Records en Jacob vertelt in de uitzending dat de song gaat over zijn relatie met zijn vader.

Amersfoortse en Haagse Funk

Zit er verschil tussen Amersfoortse funk en Haagse funk? Best wel. Daar waar het Amersfoortse gezelschap een wat gepolijste opvatting er op na houdt, doet Dr. Justice & The Smooth Operators dat iets rauwer. Roger Mazikodila van de band vertelt over hoe de band is ontstaan en waarom zij juist deze vorm van muziek maken. Over Dr. Justice & The Smooth Operators is op deze website al aandacht besteed.

‘Five To Nine’ van Three Little Clouds

Haagse Funk

‘Body Positivity’ van Dr. Justice & The Smooth Operators

De audio van de uitzending vanaf 19.00

  1. Uitzending 2021-33, uur 1 AlternativeFM 55:57
  2. Uitzending 2021-33, uur 2 AlternativeFM 57:11
  3. Uitzending 2021-33, uur 3 AlternativeFM 57:02
Delen via