Ga naar de inhoud

Anaesthetics belonen zichzelf met ‘1080’

Al eerder hebben we TV Celebrity van de Limburgse band The Anaesthetics laten horen bij ZFM Zandvoort en hier op deze website. Vrij recent hebben we ook twee tracks van het album 1080 in Alternative FM laten horen, waarmee de band direct hun visitekaartje afgeven.

Woord gehouden

Bij de single TV Celebrity heeft The Anaesthetics al aangkondigd met hun debuutalbum 1080 te gaan komen. De band uit Horst aan de Maas hebben woord gehouden, want het is muzikaal gezien een dijk van een album, die ze hebben uitgebracht bij Gentlemen Recordings uit Rotterdam.

PR Foto: Anne Lucassen voor Gentlemen Recordings

Muzikaal

De muziek is in de traditie van de donkere new wave pop uit de jaren tachtig zoals Joy Division en Depeche Mode, maar The Anaesthetics houden het behoorlijk toegankelijk. Het is zelfs melancholisch te noemen, met een lekkere gitaarpartij op bijvoorbeeld My Satellite. Dat is eigenlijk wel een jaren tachtig dingetje. De ruimte is haast voelbaar en het kritische geluid klinkt er best in door. Het is niet alleen dat, wat muziek is de kracht van de verbeelding. Je ziet het instrument door de oneindige ruimte heen vliegen.

Dagdromen

Aan dagdromen doen The Anaesthetics ook. Het voorlaatste nummer Carribean Dreaming heeft dat betoverende, maar er zit een vette elektronische laag die voortdurend op het album is te vinden. De singles van het album zijn de twee eerste nummers van 1080. Zijn er kritische noten die te kraken zijn? Misschien, maar daarmee doe je de band tekort, omdat het een stijl die The Anaesthetics hebben gekozen.

De videoclip van TV Celebrity

Prestatie

Een andere prestatie die The Anaesthetics leveren, heeft te maken met hun productiviteit. De band heeft in één jaar tijd honderd nummers geschreven. Je zult bijna zeggen dat ze die ergens moeten gaan laten horen. Aan belangstelling geen gebrek, want opnieuw zijn ze geselecteerd voor de Popronde.

Delen via