Ga naar de inhoud

Limburgse The Anaesthetics werken aan debuutalbum en komen met eerste single

Dat de muziek in Alternative FM uit alle windstreken van Nederland komt, mag wel duidelijk zijn, want The Anaesthetics komen uit Limburg en werken aan hun debuutalbum 1080 die zij gaan uitbrengen bij Gentlemen Recordings. Het label is geen onbekende in het alternatieve muziekcircuit. Eerder heeft het label werk uitgebracht van Grenadeers drummer Guy Pek en de Haarlemse L’Asset (Tessa Lamers). Ander opvallend feit is dat The Anaesthetics al een decennium bezig zijn.

(bron: Gentlemen Recordings)

Termen

Om de band te kunnen omschrijven zijn volgens Gentlemen Recordings wel wat termen nodig. ,,The Anaesthetics is een Modern New Wave band uit Horst aan de Maas. Vierkoppig. Eigenzinnig. En onvoorspelbaar waar het kan”, zegt het label over de band. Met de single TV Celebrity die op 11 maart verschijnt, is dat zeker wel het geval. De elektronica is goed te horen en het donkere randje is met vlagen te vergelijken met Depeche Mode.

Artwork TV Celebrity

Tienjarig bestaan

Tijdens hun tienjarig bestaan zijn door de Limburgse band verschillende mijlpalen bereikt, zoals een aantal optreden bij diverse grote shows in Nederland, voorprogramma’s voor o.a. Other Lives in de Verenigde Staten en Flying Horseman in België. Een ander feit is bijvoorbeeld het (nèt niet) winnen van verschillende bandwedstrijden (zoals Nu of Nooit, Grote Prijs van Nederland). Redenen voor The Anaesthetics om met een debuutalbum te komen.

Meer dan Honderd nummers

De vier donkerharige mannen hebben in één jaar tijd meer dan honderd nummers geschreven. Volgens de band zelf kan deze gigantische klus alleen maar slagen door een arsenaal aan instrumenten gekoppeld aan een hoog arbeidsethos. Gewapend met synths, gitaren en software werd nummer na nummer geproduceerd. Niet alleen tijdens repetities, maar ook thuis: woon- en slaapkamers werden omgetoverd tot heuse muziekstudio’s. Een megaproject dat eindelijk zijn vruchten afwerpt, want hun debuutalbum 1080 is een feit.

Delen via