Ga naar de inhoud

3 Point Landing wint eerste voorronde van Rob Acda Award in Patronaat

Het geduld van het publiek dat de afgelopen jaren de Rob Acda Award bezocht, werd na een keer uitstel eindelijk beloond. Na twee jaar pakten de organisatoren van de Rob Acda Award weer het podium in Patronaat. De vier bands die optraden waren Ellis Day, Bonna Nikki, 3 Point Landing en Kendolff. Dat bleef niet onopgemerkt.

(bewerkt persbericht)

Terugkeer gevierd

Het publiek vierde de terugkeer en bleef ook nu weer aan het begin wat aarzelend staan in de zaal. Dat veranderde weer na de oproep van huispresentator Pepe Fischer die het publiek aanspoorde om weer naar voren te komen. 3 Point Landing ging ervandoor met de juryprijs en kwam daarmee sowieso in de finale op 17 april. Kendolff had weer alle hun vrienden meegenomen en wint de publieksprijs. Het jonge Ellis Day won de runner-up plek en maakte dus ook nog steeds kans op een plekje in de finale.

Interviews en gesprekken

De nodige gesprekken waren ook nu weer gevoerd met de deelnemers. De uitzending met de compilaties volgen nog.

  1. Gesprek met Ellis Day over de Rob Acda Award in Alternative FM op 110322 Alternative FM 2:04
  2. Gesprek met Bonna Nikki over de Rob Acda Award in Alternative FM op 110322 Alternative FM 2:30
  3. Gesprek met 3 Point Landing over de Rob Acda Award in Alternative FM op 110322 Alternative FM 2:19
  4. Gesprek met Kendolff over de Rob Acda Award in Alternative FM op 110322 Alternative FM 4:21

De jury

Zoals bij elke voorronde was de wijze jury weer aanwezig. Bij elke band gaf deze de nodige commentaar.

Ellis Day

,,Het was die twee jaar wachten waard. Ellis Day knalt vanaf moment één van het podium. Zowel qua outfits als sound. Deze dreampop zit goed in elkaar en laat ons zwijmelen zonder weg te dutten. De hooks kunnen soms nog iets puntiger voor dat extra stukje eigenheid. Maar wat een fijne stem en sound. Ga zo door!”, luidde het commentaar van de jury.

Bonna Nikki

Bij de tweede band had de jury ook de woorden klaar. ,,Dit zit verdomme goed in elkaar! Alsof je naar een studio-opname aan het luisteren bent. Jullie zijn stuk voor stuk goede muzikanten en de songwriting is bijzonder rond en af. Soms zo veel, dat je wil dat er iets totaal onvoorspelbaars gebeurt in een nummer. Maar goeie catchy en mooie gelaagde songs. Lekker!”, besloot de jury hun oordeel over Bonna Nikki.

3 Point Landing

Voor de jury was het weerzien met 3 Point Landing aangenaam. ,,Welcome back! Leuk om jullie ontwikkeling te kunnen zien na twee jaar. De jury is weg van jullie nerdy/sci fi/gothic/math-rock mix. En jullie hebben echt een goede volle sound voor een trio. Het mag wat ons betreft nog uitbundiger (zoals bij het laatste nummer) en we missen soms waar het nou eigenlijk over gaat. Maar dit zou niet misstaan op menig festival. Godspeed!”, was het duidelijke oordeel over de winnaars van de eerste voorronde van de Rob Acda Award.

Kendolff

Datzelfde gold voor de Haarlemse band Kendolff. ,,Ook jullie welkom terug! De energie van Kendolff is duidelijk niet verloren gegaan in die twee jaar. We kunnen nog meezingen met “I wanna dance”, die is al die tijd blijven hangen. Jullie sound is classic en heel catchy. Niet per se origineel, niet heel erg van nu, maar wel heel leuk en meeslepend. Blijf vooral zo door gaan en hou dit spelplezier vast”, zei de jury over de winnaars van de publieksprijs.

Kennis

De jury had weer de nodige kennis en bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies, Begane grond), Wouter Groenhart (Rubbermade, Daisy Bell), Liza van den Brink (marketing en programmering Patronaat), Daan Holthuis (programmeur Patronaat) en Ruben Bausch (oud winnaar Ellij / producer).

Delen via