Ga naar de inhoud

2022-10. Mankes schildert folk tijdens uitzending

De meest recente uitzending van Alternative FM op ZFM Zandvoort staat in het teken van een liveoptreden van Mankes uit Amsterdam die met hun folk een schilderachtig landschap maken met muziek. Niet verwonderlijk, want Selma Peelen en Johan Visschers die het duo vormen hebben hun naam ontleend aan de schilder Jan Mankes. Het tweetal heeft inmiddels al het nodige werk uitgebracht, waarbij ze ook de meest recente single The Hunt Begins spelen. Van die single heeft Mankes ook een artistieke clip afgeleverd.

The Hunt Begins in bewegend beeld op YouTube

Gesprek met Paul Glandorf van Semistereo

In de uitzending is naast het werk van Mankes aandacht voor recent materiaal wat is uitgebracht, zoals de laatste single Fireflies van Semistereo uit de omgeving van Amsterdam en Haarlemmermeer. Paul Glandorf vertelt in de uitzending over deze single.

  1. Gesprek met Paul Glandorf van Semistereo over de single Fireflies in Alternative FM op 100322 Alternative FM 5:44

Nieuw Materiaal

Van Gentlemen Recordings komt materiaal binnen van The Anaesthetics die met hun single TV Celebrity onderweg zijn naar een debuutalbum. Eerder is op deze website te lezen waar de oorsprong van deze modern new wave ligt. Naast het meest recente werk van Eva Lima met Bulletproof, heeft ook Josephine Odhil de single Secrets uitgebracht, net als Darker die een dag na de uitzending met hun nieuwe single Until The Night op de proppen zijn gekomen.

De nieuwe single Secrets van Josephine Odhil

Terugkijken

De laatste uitzending is terug te bekijken via YouTube, waarin Mankes hun materiaal laat horen, maar er ook over spreekt.

Mankes in de uitzending van 10 maart in Alternative FM bij ZFM Zandvoort

Terugluisteren

Terugluisteren kan ook, want op maandagavond tussen 20 en 23 uur is de uitzending terug te beluisteren via ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2022-10, uur 1 AlternativeFM 56:14
  2. Uitzending 2022-10, uur 2 AlternativeFM 57:00
  3. Uitzending 2022-10, uur 3 AlternativeFM 56:38
Delen via