Ga naar de inhoud

Klusjesman Jong Louis is van alle markten thuis

  • door

Bij zowel 3 voor 12 Noord-Holland als in Alternative FM bij ZFM Zandvoort heeft Jong Louis met zijn singles Expres, Juffen en Klusjesman ruim baan gekregen. Daar is nu ook het gelijknamige album van zijn laatste single Klusjesman bij gekomen. Jong Louis is productief als de klusjesman die hij op het album laat horen.

Zelf aan het woord

In de afsluiting van juni is Jong Louis bij 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf aan het woord geweest. Aanleiding is de de tweede single Juffen.

  1. Gesprek met Jong Louis over de single Juffen in Alternative FM op 300622 Alternative FM 8:15

Clip

Van deze single heeft Jong Louis ook een clip geschoten. Op de single haalt hij juf van Mossel meerdere malen aan en die is in de clip daadwerkelijk ook te zien.

De clip van Juffen

Bas Bron

Een belangrijke naam in het productieproces op het album Klusjesman, is Bas Bron. Hij heeft eerder gewerkt met De Jeugd Van Tegenwoordig en de producties van de illustere hiphop groep verzorgd. Dat is goed te horen op het album, want de elektronische invloed op de tracks zijn goed te horen op het album van Jong Louis.

Snelheid

Bij Jong Louis gaat het allemaal in een behoorlijke snelheid. Puntig, bondig en vlot, waar je voortdurend door de tekst heen moet luisteren. Juist dat maakt het waarom er een flinke dosis luchtigheid in de teksten zitten. Daar zit min of meer het vermaak. Een voorbeeld is het titelnummer Klusjesman.

Jong Louis komt langs als Klusjesman

Serieus

Serieus is het zeer zeker ook. Moeilijk is een nummer waar juist het perspectief waarmee het wordt uitgevoerd. Het is bedoeld om jezelf even in de spiegel te laten kijken of je wel zo goed bezig bent. Het nummer Nachtpas laat duidelijk horen, waar het schuurt in de periode van de pandemie.

Samenwerking

Op het album heeft Jong Louis samengewerkt met Nelcon, Rens, Spacekees en o.Welch (Owen Welch). Producer Bas Bron doet eveneens mee op een aantal tracks.

Het album op Spotify
Delen via