Ga naar de inhoud

2022-11. Het Amerika van Mountaineer in een Zandvoortse radiostudio

Mountaineer (Marcel Hulst) heeft op 17 maart zijn kant en zijn voorliefde over Amerika vertelt aan de hand van enkele songs die terug zijn te vinden op het album Lewis & Clark in de studio van ZFM Zandvoort. Het album is niet onopgemerkt gebleven, want na zijn liveoptreden bij ons, heeft ook Leo Blokhuis van NPO Radio 2 zich gemeld bij de Amsterdamse songwriter die oorspronkelijk uit Hoogeveen komt.

Liefhebber

Daarnaast blijkt Mountaineer nog een andere voorliefde te hebben dan alleen maar de Verenigde Staten. In de uitzending blijkt dat hij een liefhebber is van de Formule 1 en daar maak je in Zandvoort al gauw vrienden mee. Over het album hoeven we het niet meer te hebben, want deze is uitgebreid besproken op deze website.

Gesprek met Lorena Visintainer van Lorena and The Tide

Naast dit alles, is er een telefonisch interview met Lorena Visintainer die met haar band Lorena and The Tide op 11 maart het album Open Sea hebben uitgebracht. Op deze website is en uitvoerig verhaal te vinden over het album Open Sea.

  1. Gesprek met Lorena Visintainer van Lorena and The Tide over Open Sea in Alternative FM op 170322 Alternative FM 9:42

Rob Acda Award

Net als afgelopen jaren komen de bands uit de Rob Acda Award weer aan bod. Op 11 maart is de eerste voorronde in het Patronaat gehouden en uiteraard zijn er interviews afgenomen. Eerder op deze website zijn deze gesprekken terug te vinden. Deelnemende bands zijn: Ellis Day, Bonna Nikki, 3 Point Landing en Kendolff.

Nieuw Matriaal

Het nieuwe materiaal is dit keer van Ro Halfhide, The Stone Souls en Sofia Dragt. De laatste heeft ooit de Grote Prijs van Nederland gewonnen bij de singersongwriters in 2013.

Terugkijken

Het liveoptreden van Mountaineer is te zien geweest op YouTube.

Het liveoptreden van Mountaineer op 17 maart 2022

Terugluisteren

Net als alle andere uitzendingen, wordt ook deze aflevering herhaald op maandagavond tussen 20 en 23 uur bij ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2022-11, uur 1 AlternativeFM 56:25
  2. Uitzending 2022-11, uur 2 AlternativeFM 57:06
  3. Uitzending 2022-11, uur 3 AlternativeFM 56:53
Delen via