Ga naar de inhoud

De open kijk van Lorena and The Tide met ‘Open Sea’

Sinds 11 maart heeft de Noord-Hollandse band Lorena and The Tide hun album Open Sea uitgebracht, waarbij de jonge band uit Amsterdam verschillende stijlen laat horen. Het is misschien wel een open kijk op een toch al onstuimige en onzekere wereld.

Start

Foto: Jolanda Goossens
Lorena and The Tide is niet zo lang bezig. De indiepopband start in 2020 in Amsterdam en bestaat uit zanger en gitarist Lorena Visintainer, toetsenist en achtergrondzangeres Charlene Wesseling, gitarist Kai Imming, bassist Jeroen Meijer, drummer en percussionist Jeroen Booij en geluidstechnicus Randy van Dijk. Van die bandleden zijn alleen Jeroen en Charlene nog over. De band kent inmiddels een andere drummer in de persoon van Carlos Villa-Baars. Gitarist en vocalist Micha Sprenger completeert het gezelschap.

Demodrop

Foto: Melissa Vermeulen

In de uitzending van ons programma op ZFM Zandvoort van 17 maart vertelt Lorena over haar band en over het album Open Sea. Met onder meer een demodrop bij popplatform NH-Pop vestigt Lorena and The Tide de aandacht op zich. Niet voor niets heeft 3 voor 12 Noord-Holland het album meegenomen in de rubriek Nieuwe Muziek.

  1. Gesprek met Lorena Visintainer van Lorena and The Tide over Open Sea in Alternative FM op 170322 Alternative FM 9:42

Veelvoud

De muziek van Lorena and The Tide is onmogelijk in een hokje te stoppen, want het is een veelvoud aan stijlen. Zelfs country klinkt in de muziek door. Zoals eerder gezegd kijkt Lorena and The Tide met een open blik naar muziek en de wereld en dat is eigenlijk min of meer terug te horen in Where We Belong. Het titelnummer is een vlotte song waarbij de elektrische gitaar aan het begin direct al de toon bepaalt van de song. A Song For The Turtles is een dromerige song waar het geluid van de zee een kalmerende invloed heeft. Het nummer Mayfair is het best te vergelijken met het geluid van de Rotterdamse band Elephant.

Het album Open Sea op Spotify
Delen via