Ga naar de inhoud

Danny Guinan presenteert op 10 maart zijn album ‘Now Is The Time’ in Haarlems Patronaat

Danny Guinan kan op 10 maart zijn langverwachte releaseshow gaan geven van het album Now Is The Time in het Patronaat Haarlem. Eerder heeft de Haarlemse Ier dit moeten uitstellen door de verscherpte coronamaatregelen in november 2021. Op deze website hebben we eerder aandacht besteed aan het album van Danny.

(persbericht)

Oude rekeningen en nieuwe deuren

Met de release van het album brengt Danny ook de single The End. Met die single vereffent hij oud rekeningen en opent hij nieuwe deuren. Het is zoals Don’t leave me high, don’t leave me dry waarThom Yorke dit laat horen in Radiohead’s hitsingle High & Dry. Vriendschap is tweerichtingsverkeer. Maar soms blijkt het allemaal van één kant te komen …

Wispelturige vriendschappen

Danny Guinan’s nieuwe single is een onverbloemde vermaning richting wispelturige vriendschappen. In ‘The End’ vereffent hij oude rekeningen met vrienden en sluit hij een aantal deuren. Deuren waarvan hij niet van plan is ooit nog doorheen te lopen. En de opvallende afsluiter van zijn album ‘Now is the Time’ is niet alleen gericht tegen de vermeende tekortkomingen van anderen. Maar ook tegen zijn eigen falen om de mensen te koesteren die er in het leven werkelijk toe doen.

‘Diepe Put van wanhoop’

,,Een paar jaar geleden moest ik dwars door een diepe put van wanhoop kruipen om erachter te komen wie mijn echte vrienden waren. Om te weten wie mij oprechte steun en onvoorwaardelijke rugdekking gaven, juist tijdens mijn zwaarste momenten. Ik schreef ‘The End’ als een ‘note to self’. Om me er voor eens en voor altijd aan te herinneren dat ik niets in het leven – en zeker mijn mooiste vriendschappen niet – als vanzelfsprekend mag beschouwen. Sommige deuren moet je eerst sluiten om vervolgens nieuwe deuren te kunnen openen”, zegt Danny.

Veelbelovende live release

Niet voor niets dook Danny Guinan de Haarlemse Exalto Studio in met alleen maar goede vrienden. Met zijn muzikale metgezel Ed Veltrop op piano, toetsen en backing vocals. Die met een venijnig schurende Hammond-solo de urgentie van The End benadrukt. Met bevriende technicus/producer Bart Wagemakers. En met de opzwepend jagende ritmetandem Leon Klaasse (drums) en Ray-Edgar Duyns (bas). Ze zijn er allemaal bij als deze in Ierland geboren singer-songwriter op donderdag 10 maart 2022 zijn album Now is the Time presenteert in het Patronaat te Haarlem. En voor wie dat nog niet genoeg is: ook het fameuze strijkkwartet The Magic Strings geeft tijdens deze veelbelovende live release acte de présence.

Delen via