Ga naar de inhoud

‘Vanaf Hier’ van Fee is rustpunt in uitzonderlijke tijden

Een adempauze met alles wat je kunt doen in deze uitzonderlijke tijden met wat er in de wereld gebeurt, is toch met de EP Vanaf Hier die Fee heeft afgeleverd. Vijf intieme songs waar de muzikante best de nodige tijd heeft ingestopt en waar zij eigenlijk zich behoorlijk kwetsbaar durft op te stellen.

Twee jaar

,,Ik heb er de afgelopen twee jaar enorm hard aan gewerkt samen met een ontzettend grote en geweldige groep mensen”, zegt Fee over haar debuut EP. Dat is altijd spannend, maar bij de collega’s van 3 voor 12 Noord-Holland heeft Fee diepe indruk achtergelaten.

Fee die in levende lijve haar songs laat horen Foto: Maaike Ronhaar

Klein en meeslepend

Dat is al direct te horen met het titelnummer van haar eersteling. Klein en meeslepend en dan mag een lied best lang klinken over de strijd die in het nummer doorklinkt. Vlieg is met lichte temperament gebracht. Het flamengo achtige nummer klinkt met de stem van Fee warm.

De clip van het titelnummer op de EP

Niet zonder slag of stoot

Een ontroerend nummer is Overtocht. Eigenlijk zit hier alles in, als je iets wil ondernemen, want dat gaat niet zonder slag of stoot. Er komen momenten in een mensenleven dat je keuzes moet maken. Het is metaforisch om hier een schip voor te gebruiken. De viool aan het eind van het nummer zweept het liedje op, waarbij het net lijkt dat geen golf te hoog is.

Rouw en woede

,,De EP Vanaf Hier vertelt mijn verhaal over een periode van rouw en woede, liefde en verder gaan”, zegt Fee. Voorafgaand aan de release van haar eerste EP heeft ze het ook best wel heel erg spannend gevonden en die spanning is duidelijk en voelbaar terug te horen.

Delen via