Ga naar de inhoud

2022-08. Melancholische Sven Ross in 3 Voor 12 Noord-Holland Vloedgolf

De West-Friese songwriter Sven Ross heeft in de meest recente uitzending van 3 Voor 12 Noord-Holland Vloedgolf een aantal nummers van zijn EP Filled With Gold laten horen, waarbij melancholie de boventoon voert. In de uitzending bij ZFM Zandvoort vertelt Sven er iets over op vragen van 3 Voor 12 Noord-Holland hoofdredacteur Quirina Geijsen.

Interviews en Gesprekken

Naast de muziek van Sven, zijn er twee telefonische gesprekken met Synga (Eva van Leeuwen) over haar EP Resonate en Joan de Bruyn Kops van Panthause die bij het beëindigen van de band nog de EP Fool’s Paradise gaan uitbrengen.

  1. Gesprek met Synga over EP Resonate in Alternative FM op 240222 Alternative FM 6:14
  2. Gesprek met Joan de Bruyn Kops van Panthause over het einde van de band in Alternative FM op 240222 Alternative FM 8:00

Pleidooi voor de vrede

Net als vorige week is Frank Bond wederom een spil in het programma. Vorige week is stilgestaan bij het verschijnen van AlascA’s debuutalbum Actors & Liars dat in 2012 op de kop af tien jaar geleden is gebeurd. Alleen heeft het wereldnieuws ervoor gezorgd dat opnieuw een nummer van AlascA langzaam aan in de belangstelling komt te staan. Die komt uit 2017 en is het titelnummer van het derde album Plea For Peace. Het is niet het enige waar Frank mee is te horen. Hier verderop staat het verlengde van het pleidooi en dat is misschien het haast gitzwarte situatie waarin de wereld zich nu in bevindt.

Nieuwe muziek

Op dat punt hebben de jongens van Floodlines met hun nieuwe single Bright Lights, Long Nights wel voor een heel gewaagd arrangement gekozen. Op de website van 3 Voor 12 Noord-Holland is te lezen wat ze hebben gedaan. De andere nieuwe single is van Francis Alban Blake waarbij Frank Bond de song van de vrijwillig verdwenen Frans de Blaak die achter Francis Alban Blake schuilgaat, opnieuw de ontstemde instrumenten harmonieus laat klinken op On Darkness.

De laatste single van Francis Alban Blake

Duister

Of het nu voorzeggend is, of niet. Francis Alban Blake is iemand die moeite heeft met de huidige tijd waarin de meeste mensen hun mobiel, internet en de snelle maaltijd als heel gewoon beschouwen. Wellicht heeft de vrijwillig verdwenen muzikale poëet en filosoof de geschiedenis goed in de gaten gehad, waarbij het min of meer alleen maar fout kan gaan. Heeft de rituele albumpresentatie van Passages dan nog wel zin? Frans kan maar beter gewoon onder de radar blijven leven, want boven de radar is het ook niet alles. De single klinkt in ieder geval duister, waarmee alles is gezegd.

Terugluisteren

De uitzending terugluisteren kan hieronder. De andere mogelijkheid is om te luisteren via ZFM Zandvoort. Elke maandagavond wordt tussen 20 en 23 uur de uitzending herhaald.

  1. Uitzending 2022-08, uur 1 AlternativeFM 56:24
  2. Uitzending 2022-08, uur 2 AlternativeFM 57:04
  3. Uitzending 2022-08, uur 3 AlternativeFM 56:48
Delen via