Ga naar de inhoud

Kritische vragen op debuutalbum ‘Why Don’t We Give It A Try?’ van Roos Meijer

Op 12 november 2021 komt het debuutalbum ‘Why Don’t We Give It A Try?’ van Roos Meijer uit. Als voorbode heeft de songwriter uit Den Haag de nieuwe single en titeltrack uitgebracht. ‘Why Don’t We Give It A Try?’ stelt vragen over de staat van de wereld en de positie die elk individu daarin heeft.

(bewerkt persbericht It’s All Happening)

Aandacht

Al eerder hebben wij aandacht besteed aan de single ‘To Be Free’ in onze uitzending, waarbij Roos het onderwerp over straatkinderen aanroert. Uiteraard komen we terug op de release van het album. In de meest recente uitzending is Roos aan het woord geweest over deze single.

De uitvoering van ‘To Be Free’ met het Residentie Orkest

Vragen stellen

,,Door middel van het stellen van vele vragen probeer ik de luisteraar aan het denken te zetten. Het nummer schreef ik toen ik twee jaar geleden in London woonde, en mij overweldigd voelde door al het leed in de wereld. Een week lang probeerde ik een boos nummer te schrijven, maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik vooral verdriet voel als ik zie wat zich allemaal afspeelt. ‘Why Don’t We Give It A Try?’ voelt een beetje als mijn eigen ‘Imagine’ (van John Lennon). Een kritisch maar hoopvol nummer over de toekomst van de mensheid”, zegt Roos over de single.

Maatschappelijke kwesties

Roos is een alt-folk artiest die met haar muziek maatschappelijke kwesties en thema’s belicht en zo een stem geeft aan onderbelichte verhalen van mensen over de hele wereld. Haar eerste EP ‘Maktub’ (2018) is geïnspireerd door de verhalen van vluchtelingen die ze op dat moment ontmoet. ‘Why Don’t We Give It A Try?’ is de titel van het debuutalbum dat op 12 november 2021 uitkomt, met daarop nummers geïnspireerd op gesprekken die de songwriter heeft met acht changemakers. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inzetten voor maatschappelijke vraagstukken zoals klimaat, antiracisme, mensenrechten, dakloosheid en feminisme.

Nieuwe single

Bij de nieuwe single, ‘Why Don’t We Give It A Try?’, heeft Roos een videoclip gemaakt met regisseur Philine van den Hul. Twee dansers improviseren een emontionele dans op de muziek en tekst, in een verlaten gebouw in Den Haag. Dit gebouw staat symbool voor hoe Roos regelmatig denkt over staat van de wereld; vervallen, grijs en kil. De changemakers die zij sprak ter inspiratie van het album gaven haar echter hoop, en brachten licht in het donkerte. Dit wordt geuit door de bezielde dans. Met de clip en het nummer hoopt Roos mensen aan het denken te zetten, en te inspireren.

Prestigeus

Op 29 november heeft Roos de eer om samen met het prestigieuze Residentie Orkest in het PAARD in Den Haag op te treden. Dit zal haar officiële album release concert zijn. Het wordt een avondvullend concert met Roos haar volledige materiaal, gegoten in een klassiek jasje.

Kaartverkoop

Kaartverkoop kan via de website van Het Paard in Den Haag.

Delen via