Ga naar de inhoud

Nieuwe releases augustus uit Noord-Holland

Een keer in de maand werkt Alternative FM samen met 3 voor 12 Noord-Holland samen in het programma ‘3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf’ waarin het nodige materiaal te horen is die afkomstig is van Noord-Hollandse bodem. Er is soms teveel om op te noemen en om die reden nemen we de releases door waar soms bijna aan voorbij wordt gegaan.

Oogstmaand

Augustus is de maand van de oogst en is er ook een behoorlijke muzikale oogst uit de provincie te melden. Uit de hoofdstad is er wel het nodige te melden met materiaal van uiteenlopende muziek. Nederlandstalige hip hop van MC Lost heeft zijn nieuwe single ´Cruisen met Sissa´, indy van Neko met ´Poor Millenial Cry Baby´, de stevige rock van Penelope met ´Thin Line´ waar frontvrouw Vicky van Zijl zich wederom van haar beste kant laat horen en de country van Sylvia Aimee met ´Friends´. Of het nog niet allemaal genoeg is hebben we werk van WALLFLWR die met ‘Please Don´t’ toegankelijke poppunk maken. ‘Please Don’t’ staat in de belangstelling van menig digitaal indy muziekplatform.

Buiten Amsterdam

Ook uit de provincie zelf is het nodige te melden want daar zijn wel wat juweeltjes te vinden als het gaat om songs die je in de gedachten- en gevoelswereld van de muzikant meenemen.

Jacob D Edward komt met persoonlijk verhaal

De Volendamse songwriter Jacob D. Edward laat weer van zich horen, waar wij op deze website al over de nieuwe single van hem hebben verteld. Eerder verschenen van zijn hand ‘Romance’ en opvolger ‘Tempest, maar met deze single krijgen we een inkijk in de ziel van Jacob. Een luisterliedje waarin hij de breuk met zijn vader beschrijft en wat het met hem doet. In zijn muziek zit duidelijk een folk invloed, maar dromerig is het zeker ook te noemen. Inmiddels werkt Jacob onverdroten verder aan zijn debuut EP die dit najaar moet verschijnen. Voor de clip heeft Jacob D Edward een idee bij het popplatform NH-Pop ingediend om subsidie te krijgen. Lang hebben ze daar niet over na te hoeven denken.

Wynmm weer terug met nieuwe single ‘Twelve’

Wynnm is een muzikante uit de Verenigde Staten, maar woont inmiddels geruime tijd in de hoofdstad van Nederland. In 2020 is er al de EP ‘Moonwalking’ verschenen. Wie Wynnm beluistert, hoort de dreampop erin door. Dat is met deze nieuwe single ’Twelve’ wederom het geval. Wat haar zelf betreft, is ze onder voorbehoud binnenkort te zien tijdens de EP-release ‘Rise’ van de Schotse multi-instrumentaliste Tallulah Rose in Cinetol in Amsterdam op 23 september.

Zomerse song ‘Lillies And Daisies’ van Koen Alvarez

De song heeft Koen al veel eerder geschreven en wel in 2019 op het moment dat hij nog in Zandvoort woont. Vaak schrijft Koen vanuit de beelden die hij ziet. Zo heeft hij dat met ‘Lillies And Daisies’ gedaan waar hij letterlijk de bloemen in het haar van zijn vriendin ziet. ,,Het is al wat Sting heeft gezegd: ‘Eigenlijk zijn alle liedjes, in essentie liefdesliedjes’ “, zegt Koen. Dat is zeker met de single die hij begin augustus heeft uitgebracht.

PR Foto

De trein van Simulation Adaptation

Uit Uithoorn komt het tweetal Tiam Soria en Jasper Peeters die met hun Simulation Adaptation het album ‘The Train To No Man’s Land’ hebben uitgebracht, waar we op deze website al aandacht hebben besteed. Het is een beproefd thema, maar zowel de muzikale arrangementen als de teksten van beide heren doen je echt in een trein wanen. Er is altijd wel een verhaal die je van een medereiziger kunt beluisteren als je wat langer in de trein zit, maar dan is het wel zaak dat je je daarvoor openstelt. Immers als je met een koptelefoon in je eigen belevingswereld zit, zul je alleen het landschap buiten de trein aan je voorbij zien gaan. Of de letters in een boek zien waar je mogelijk aan bent begonnen.

PR Foto

3 Point Landing brengt single ‘Shadow Work’ uit

Uit Alkmaar komen weer prima berichten, zoals ook hier op deze website is te lezen. Al eerder is 3 Point Landing uit de kaasstad al opgevallen bij het muziekplatform NH-Pop. Voor de band is de single ‘Shadow Work’ de start van een aantal singles die ze willen uitbrengen naar het debuutalbum wat alter nog gaat verschijnen.

PR Foto

Melancholische americana uit West-Friesland van Jasper Schalks

Als laatste laten we de muziek van Jasper Schalks voorbij komen. Hij maakt melancholische americana. Wie goed luistert, kan zich min of meer in dat landschap verplaatsen, want West-Friesland is de omgeving van Hoorn, Andijk en Medemblik. Uitgestrekte polders waar op een mooie koude ochtend de mistflarden overheen hangen. Dat is min of meer met ‘Dancing On A Wire’ wel het geval.

Artwork Sincerely Jacob van Jacob D Edward gemaakt door Catharina Kemper
Delen via