Ga naar de inhoud

Simulation Adaptation gebruikt de trein als thema bij ‘The Train To No Man’s Land’

Deze maand heeft Simulation Adaptation uit Uithoorn het album ‘The Train To No Man’s Land’ uitgebracht waar de trein als uitgangspunt is genomen en wat ook duidelijk is terug te horen waar de geluiden van een trein of station subtiel in zijn verwerkt. Je kunt immers rondom de trein of in de trein zelf de nodige verhalen vertellen en dat is precies wat het tweetal doet.

Mix van stijlen

Om te beginnen wie is het tweetal dat Simulation Adaptation vormt? Dat zijn Tiam Soria en Jasper Peeters. Als ze hun muziek omschrijven zit er een psychedelisch, indy en misschien wel een tikkeltje symfonisch randje aan. Simualtion Adaptation verbindt het allemaal. De trein rolt en is duidelijk hoorbaar. Ook in de samenwerkingsvorm met 3 voor 12 Noord-Holland zullen we hierop terugkomen.

Trots op wat je maakt

Er komt nog iets bij. Je wilt als muzikant jouw werk delen omdat je trots bent op wat je hebt gemaakt. Dat laatste is nu lastig, door de beperkende maatregelen die nog steeds gelden in de cultuur- en evenementensector. Niets is mooier als je het werk wilt laten horen voor publiek. Daar is een omroeper op het treinstation niet voor nodig.

PR Foto

Beslissingen

Departure is het vertrekpunt en daar begint de muzikale treinreis, want ‘No Man’s Land Part 1′ is al direct een verhaal over beslissingen die je neemt, meteen onomkeerbaar kunnen zijn. De koffers zijn gepakt, de trein komt binnen, je stapt op en dan krijgt de beslissing gestalte. De weg terug is een weg die je liever niet meer wil nemen.

Onderweg

Als de reis is begonnen, kom je allerlei mensen tegen. Sommigen houden de kaken op elkaar, maar anderen beginnen wel uit zichzelf een gesprek met je. Kortom je bent niet de enige passagier in de trein. Precies waar ‘The Passenger’ op het album verschijnt. Als die passagier klaar is met het verhaal, kruipen bij jezelf de gedachten weer omhoog. De vraag waarom je die treinreis bent begonnen. Is het naar het eindpunt? Daar waar een nieuw hoofdstuk begint? Op weg naar het eindpunt? The ‘Final Destanation’?

‘Final Destanation’

Zorgeloos

Uiteraard kun je zelf de vraag stellen aan gelijkgestemden die je onderweg tegen kunt komen. Wil je meedoen? Dat kan, want daar gaat het in ‘No Man’s Land Part 2′ over. Problemen? Die moet je achter je kunnen laten. Kortom een album waar je lekker een virtuele treinreis kunt voorstellen. Dat is misschien wel het album ‘The Train To No Man’s Land’. De plek waar een zorgeloos bestaan gloort. Overigens is van ‘No Man’s Land Part 2′ recentelijk een clip uitgekomen.

‘No Man’s Land Part 2′

Andere thema’s

Wie denkt dat je tijdens een treinreis alleen maar over de reis zelf kunt nadenken, komt bedrogen uit, want de resterende titels geven ook voedsel om bij na te kunnen denken. een nummer waar je zeker op moet letten is ‘The Taboo On Freedom’. Als er iets is wat treffend is in deze tijd, is dat het wel. Zelfs een treinreis maken kent beperkingen, want dicht op elkaar zitten is er niet bij en het mondkapje is in de tijd van dit geschreven stuk nog steeds van kracht.

Delen via