Ga naar de inhoud

Jacob D Edward onderweg naar EP debuut met persoonlijke song ‘Sincerely Jacob’

Een van de ontdekkingen door het popplatform NH Pop is Jacob D Edward uit Volendam, waar de Volendamse songwriter Jack Deen achter schuilt. De jonge Volendammer heeft al vanaf het moment dat NH Pop is gestart indruk achtergelaten en het is niet gek dat Frank Bond van King Forward Records het werk van Jacob uitbrengt.

Niet verbazingwekkend

Helemaal verbazingwekkend is dat weer niet, want Frank heeft in zijn rol als frontman van AlascA net als Jacob een literaire achtergrond en dat is iets waarom Jacob een streepje voor heeft bij King Forward Records. Wie luistert naar de teksten en de muziek van Jacob D Edward hoort het er aan af.

Drie singles

Inmiddels heeft Jacob D Edward al drie singles uitgebracht. ‘Romance’, ‘Tempest’ en sinds deze week ook ‘Sincerely Jacob’. Als die laatste single maatgevend is voor de EP die dit najaar nog moet komen, dan staat ons nog wat te wachten. Zelf heeft de jonge songwriter al min of meer het thema verraden. Dat heeft hij gedaan tijdens zijn eerste liveoptreden in maart 2020 in ons programma, maar eigenlijk ook een jaar later in maart 2021 als hij onder de vlag van 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf de persoonlijke song ‘Sincerely Jacob’ al laat horen. Zijn thema is: ‘De romantische man in de moderne tijd’.

Het verhaal van ‘Sincerely Jacob’

  1. Gesprek met Jacob D Edward in Alternative FM 190821 Alternative FM 9:02

Het is de combinatie van tekst en muziek die misschien wel onder de huid kruipt. Eigenzinnig zeker, maar dat is het karakter van ons programma eveneens. ‘Sincerely Jacob’ is een schurende song waar de menselijke verhouding centraal staan en wat dat bij iemand doet. Hieronder vind je de versie zoals Jacob D Edward in Alternative FM heeft laten horen en zien.

Jacob D Edward geeft een introductie bij zijn single ‘Sincerely Jacob’ zoals hij die heeft laten horen tijdens onze uitzending van maart 2021

Officiële clip

Er is inmiddels een officiële clip uitgebracht. Met steun van het popplatform NH-Pop hebben regisseur Arvid van Woersem en cameraman Freek van Diepen het verhaal treffend in beeld gebracht.

De officiële clip
Delen via