Ga naar de inhoud

Single ‘Shadow Work’ van 3 Point Landing is start voor debuutalbum

De Alkmaarse band 3 Point Landing heeft vorige week hun nieuwe single ‘Shadow Work’ uitgebracht waarmee het drietal begint om later hun debuutalbum uit te gaan wil brengen. Daar moet ‘Shadow Work’ dan ook op gaan komen. Eerder heeft de band meegedaan aan de Rob Acda Award van 2019/2020, waarvan de finale nooit is gespeeld. Juist in deze jaargang valt de band op en dat is niet onopgemerkt gebleven.

Op sleeptouw

Het Noord-Hollandse popplatform NH-Pop ziet de waarde van 3 Point Landing en neemt de band op sleeptouw. Dit gebeurt onder meer met een masterclass bij NH-Pop. Die kennis gebruikt de Alkmaarse band weer om aan de slag te gaan met nieuw materiaal, wat heeft geresulteerd in de single ‘Shadow Work’.

Schaduwkanten

,,Het is de eerste van ons aankomende debuutalbum van dezelfde naam. En elke vier weken brengen we nieuwe singles uit; dit lied is een troostend en rustgevend begin als voorbereiding op de single die nog komen. ‘Shadow Work’ gaat over het bewust worden en terugvinden van de weggestopte delen van jezelf. Iedereen heeft ‘schaduw kanten’ die ze liever niet onder ogen komen of verbergen voor anderen. Het gaat over het terugwinnen van die delen. Over het accepteren van alle kanten van jezelf, zodat je je ware authentieke zelf kunt zijn”, zegt frontvrouw Doortje van de Berg van 3 Point Landing.

Telefonisch interview met Doortje

  1. Gesprek met Doortje van de Berg van 3 Point Landing over Shadow Work in Alternative FM 260821 Alternative FM 7:53

Nieuwe songs

Zoals talrijke muzikanten en bands heeft ook 3 Point Landing de lockdown gebruikt om nieuwe songs te schrijven. Voor het maken van het debuutalbum ‘Shadow Work’ hebben ze dit voorjaar met een campagne op Voordekunst maar liefst 88 donaties weten te werven en zijn ze direct de opnamestudio in gedoken. Als alles goed gaat wil de band op 10 maart spelen met een liveshow bij Podium Victorie in Alkmaar.

Delen via