Ga naar de inhoud

Single ‘Poor Millenial Crybaby’ van Neko snijdt onderbelicht thema aan

Afgelopen donderdag heeft Neko in onze uitzending in het kort vertelt waar zijn nieuwe single ‘Poor Millenial Crybaby’ over gaat en dat is een thema dat sterk leeft bij de millenials zelf. Verwachtingspatronen, druk bezig zijn, onzekerheid hebben over je eigen toekomst en dan jezelf vergeten. Het zit allemaal in deze single die voor de jongeren van deze tijd enorm herkenbaar moet zijn.

Recht voor zijn raap

Waar de vorige single ‘New Lines’ wat klank melancholisch en een diepe laag kent, is de opvolger ‘Poor Millennial Crybaby’ uplifting en meer recht voor zijn raap. Als je dan denkt dat het allemaal een vrolijke bedoening mag zijn, dan kom je toch echt bedrogen uit.

Leven met de belofte dat ze alles kunnen bereiken’

,,Millennials leven met de belofte dat ze alles kunnen bereiken en tegelijkertijd in de schaduw van het idee dat dat niet lukt. Poor Millennial Crybaby zoomt in op deze stress, maar met een hint naar het bevrijdende gevoel van de acceptatie dat je zo nu en dan gaat falen”, zegt Neko over de single.

Rondneuzen op Google

Vreemd is het niet, want wie op Google even rondneust komt een artikel van USNews tegen hoe millenials denken over hun beroepsleven. Iets waar in Nederland ook al oog voor heeft, omdat jongvolwassenen in deze tijd de gezondheidscrisis individueel verwerken. Of een artikel in Elle, waar het gaat of het leven wel zin heeft voor de millenial in deze tijd.

Meer vragen in wat hen omgaat

Het is niet het enige punt, want zoals Neko het al zegt, speelt acceptatie van het bevrijdende gevoel van nu en dan falen eveneens een rol. Nee…Millenials zijn niet zielig, maar wellicht is het een idee om te vragen wat er in hen om gaat, omdat het dagelijks leven helemaal niet zo vanzelfsprekend is en al helemaal op dit moment niet, omdat menig festival niet doorgaat. Blijft er voor deze groep dan wat over?

Ervaring maakt je rijker

Dat antwoord ligt misschien ook wel in de song van Neko. Door het er al over te hebben, zal een gesprek veel makkelijker lopen. Muziek kan daarbij een middel zijn en al helemaal als je onder gelijkgestemden zit of millenials die dit hebben meegemaakt. Ervaring maakt je rijker.

Het gesprek over de single in Alternative FM

  1. Gesprek met Neko over Poor Millenial Cry Baby in Alternative FM 260821 Alternative FM 9:46

SpotifY

Foto Hoofdartikel: Nosh Neneh
Delen via