Ga naar de inhoud

Teddy Mac debuteert met EP ‘Lost And Found’

Nadat Teddy Macrander zoals ze voluit heet eerste haar twee singles Twice en OCD heeft uitgebracht, is het dan nu zover om haar debuut EP Lost And Found uit te brengen. Op die EP ligt naast de twee eerder uitgebrachte single de focus op Moving Home Again.

(Bewerkt bericht/Foto’s: Mees Kommer)

  1. Gesprek met Teddy Mac over de EP Lost And Found in Alternative FM op 040724 Alternative FM 8:56

Mentale gezondheid en persoonlijke groei

Lost And Found beschrijft een reis door mentale gezondheid en persoonlijke groei. Het verhaal schetst een emotionele weg van donkerte naar acceptatie en zelfherkenning. Accepteren dat het soms niet lekker gaat, maar ook vertrouwen hebben dat je er weer uit gaat komen. Reden waarom de Haagse singer songwriter Moving Home Again onder de aandacht wil brengen, heeft volgens Teddy Mac te maken dat de track veel mensen zal aanspreken die zich ooit verloren en verdwaald hebben gevoeld.

Foto: Mees Kommer

Opvallend

Wat al opvalt is het stemgeluid van Teddy. Ze maakt indie-folksongs en in haar woonplaats Den Haag. valt ze daarmee op. Zo staat Teddy al eerder in de finale van Art Rocks in Paradiso en Nobel Awards en is ze te gast bij René van Kooten en Brigitte Heitzer in de Lourdeskerk Den Haag. Daarnaast speelt ze in het voorprogramma van Voice winnares Sophia Kruithof.

Gevoel moeilijk in woorden uit te drukken

Ze vindt het moeilijk om haar gevoel in woorden uit te drukken. In de muziek lukt dat veel beter. Ze schrijft haar muziek en teksten zelf en wordt geïnspireerd door o.a. Lizzy McAlpine, Gracie Abrams, Birdy & Olivia Rodrigo en meer. Lost And Found is geproduceerd door Vince van Reeken, voormalig toetsenist van Di-Rect, gemixt door Cees Oosterhuis en gemastered door Renzo van Riemsdijk van Masterenzo. De realisatie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Sena Muziekproductiefonds.

Op 8 augustus speelt Teddy live in de uitzending.

De EP Lost And Found op Spotify
Delen via