Ga naar de inhoud

Bakersongs terug met nieuwe single ‘This Old Town (Pt.1)’

Het is lang stil geweest rondom Bakersongs, maar broedende kippen moet je niet storen. Zeker niet als er weer een muzikaal ei moet uit komen en die is uitgekomen. Het Utrechts muziekcollectief onder leiding van Ruud Bakker komt met de nieuwe single This Old Town (Pt.1) die wederom wordt uitgebracht bij King Forward Records uit Volendam.

(Foto: Marcus van Dam)

Ambacht

Zoals echte schrijvers zeggen dat hun werk een ambacht is, geldt dat ook voor muzikanten en songwriters die dat op hun manier doen, want bij Bakersongs wordt daar wel over nagedacht. Naast de al eerder genoemde Ruud Bakker bestaat Bakersongs uit bassist Martijn Klaassen en wordt het waar mogelijk ook nog eens bijgestaan door Nils Bruijel op harmonica en mandoline en Ferdi Schaap op drums.

Voorbode

De single This Old Town (Pt.1) is een voorbode op het tweede album dat later dit jaar nog moet gaan verschijnen op hetzelfde label uit Volendam. De tekst op de song spreekt voor zich: ‘Ik ben hier misschien niet geboren en ook niet opgegroeid, maar het is de plek waar ik uiteindelijk ben opgegroeid.’

De eerdere single Lackadaisical Man

‘Zoals een bus die weet dat hij zijn laatste halte heeft bereikt’

Er zit meer achter de single waar het gaat over een krachtige omhelzing, zoals een bus die weet dat hij zijn laatste halte heeft bereikt. This Old Town (Pt.1) zit vol met metaforen als het gaat om de inhoud: ‘In het hart van het land ligt een hartvormige stad, dat is de plek waar wonen een kunst is. Op een dag ga ik hier misschien weg, maar ik kom altijd terug, omdat deze oude stad een somber lied in mijn hart heeft gebracht.’

Nieuwsgierigheid

Met deze nieuwe single wordt de nieuwsgierigheid wel gewekt voor het album wat nog moet uit gaan komen. De nieuwe single This Old Town (Pt.1) is in de uitzending van 4 juli te horen bij ZFM Zandvoort.

De nieuwe single van Bakersongs op Spotify
Delen via