Ga naar de inhoud

Rijke nostalgie op EP ‘Los’ van Reyck

Luisteren naar de EP Los van Reyck, levert al direct wat op, omdat er iets van nostalgie in doorklinkt. Dat weet de band met hun Nederlandstalige muziek al los te maken bij de oudere luisteraar.

(Foto: Lou Moison)

Bevestigend

Want klinkt daar toch iets terug van de jaren tachtig? De jaren van de hoogtijdagen waar de beide Henken van Het Goede Doel verantwoordelijk voor het materiaal wat de eigenzinnige band uit Utrecht zo populair heeft weten te maken? Die vragen kun je min of meer bevestigend beantwoorden.

Buitenaards

In Bitterzoet heeft Reyck hun debuut EP gepresenteerd. Nederlandstalig muziek aangezet met het toetsenwerk waarop de gelijkenissen met Het Goede Doel best wel terug zijn te horen. Het begint al met het openingsnummer Buitenaards, waar het eigenlijk zoals de titel doet vermoeden buitenaards klinkt.

Buitenaards maar dan binnenshuis

Aanstekelijk

Het gitaarriffje op de eerder uitgebrachte single Middenweg werkt aanstekelijk. De titel van de EP is goed gekozen door Reyck, want loskomen doe je op de EP zeker wel. Hetzelfde Middenweg geeft een gevoel van vrijheid, maar ook iets van loslaten en dat past weer bij de titel van de EP.

De single Middenweg in beeld

Rustpunt

Reyck heeft met Los een toegankelijke EP gemaakt waar ook het rustpunt met Als Alles Valt op terug is te vinden. Herkenbaar met gevoel van nostalgie voor wie al wat ouder is. Het is wel zo dat Reyck hun verfrissende stijl van Nederlandstalige muziek op hun materiaal loslaten.

De EP Los op streamingsplatform Spotify
Delen via