Ga naar de inhoud

2024-12. De warme vibe van Catarina Rodrigues

Catarina Rodrigues heeft Portugese wortels en dat geluid laat de songwriter uit Almere in de uitzending bij ZFM Zandvoort horen. Een vleugje urban gecombineerd met r&b en soul geeft haar muziek een warme vibe. De samenvatting die dit normaal gesproken is, is hiermee meer een review over het nieuwe materiaal wat Catarina heeft uitgebracht.

Debuut EP

Tijdens haar optreden staat Catarina voor het uitbrengen van haar haar EP Here And Now die ze in losse onderdelen heeft uitgebracht op onder meer Spotify, met songs als Bigger Than Us, Something About You, Nothing Like You Had Before, Higher en To Love Me.

warme vibe

Zo’n nummer waar de warme vibe op terugkomt, is Higher. Het is meeslepend en Catarina klinkt dromerig op dat ummer. Op dat nummer komt de urban, r&b, soul en een ietsiepietsie hiphop bij elkaar. Niet voor niets is één van haar songs al opgepikt in de Verenigde Staten. In het gesprek vertelt ze ook waar ze mee te maken heeft en stelt zich daarbij kwetsbaar op.

Interviews en gesprekken

In deze uitzending twee opgenomen gesprekken met Wessel van Rooijen van Reyck en Emily van Elleswijk die als Ellece onderdeel is van de inmiddels afgeronde PopCollegeTour, maar die ook haar debuut EP Unsteady gaat uitbrengen.

  1. Gesprek met Wessel van Rooijen van Reyck over de EP Los in Alternative FM op 210324 Alternative FM 9:00
  2. Gesprek met Ellece over de Pop College Tour en haar debuut EP in Alternative FM op 210324 Alternative FM 9:05

Muziek en clips

In de uitzending vertelt Catarina over wat erbij haar is vastgesteld en hoe ze met borderline om gaat. In relatie tot het onderwerp is daarom ook het nummer wat Fabiana Dammers ongeveer tien jaar geleden heeft uitgebracht voor de Stichting Borderline.

De audioclip bij All These Feelings van Fabiana Dammers

Sinds afgelopen week is de single van GUNMOLL met Tata’s Lie in de uitzending te horen. De band bestaat uit Jolene Grunberg die een aantal jaren terug bijvoorbeeld End Of Story heeft uitgebracht. De ander is Bram Bol waarmee GUNMOLL de komende tijd meer van zich wil laten horen.

De solosingle van Jolene uit 2017

Met GUNMOLL slaat Jolene duidelijk een andere weg in en is de eerste single die de band heeft uitgebracht nog maar het begin. Het is er wel één waar de woede duidelijk in doorklinkt. Tata’s Lie heeft tempo en bevat een flinke brok energie. Psychedelie voert de boventoon gecombineerd met een dosis rock.

De clip bij de energieke single van GUNMOLL

Ook zijn er weer oude bekende terug, in de personen van SULTAN uit Utrecht. De band heeft een aantal jaren terug nog meegedaan aan de Popronde en met Like Me Love You vertelt SULTAN het verhaal over sociale media en telefoonverslaving.

‘Even berichten checken’ tijdens het muziek maken, waarmee SULTAN alles vertelt over hun nieuwe single

Terugkijken

Het liveoptreden van Catarina Rodrigues is in een samenvatting terug te zien.

De warme vibe van Catarina Rodrigues

Terugluisteren

De uitzending is op maandavond tussen 18 en 21 uur terug te luisteren via DAB+ 6A, 106.9 FM vrije ether Zandvoort, de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. Ziggo en KPN of via de website van ZFM Zandvoort.

  1. Uitzending 2024-12, uur 1 AlternativeFM 56:39
  2. Uitzending 2024-12, uur 2 AlternativeFM 57:22
  3. Uitzending 2024-12, uur 3 AlternativeFM 57:15
Delen via