Ga naar de inhoud

Synthpop uit Amsterdam met April Afternoon

In de uitzending van donderdag 7 maart is de single The Chorus te horen van het Amsterdamse synthpopproject April Afternoon. Het nummer is een dag voor de uitzending op woensdag 6 maart verschenen.

Vermenging van invloeden

April Afternoon heeft als doel donkere jaren ’80-wave-invloeden te vermengen met hedendaagse psychedelica. De naam van de act is een verwijzing naar een nummer van de tegendraadse Rotterdamse band Kiem. Geestelijk vader is Jelmer Luimstra. ,,Ik begon April Afternoon als soloproject in 2023. Hiervoor zong ik in de tevens Amsterdamse indierockband Captain Felix“, vertelt Jelmer.

Nieuwe EP in aantocht

The Chorus is door April Afternoon geproduceerd, de vocalen zijn opgenomen in de Amsterdamse IJland Studio en Amsterdammer Thijs de Melker (Raggende Manne, Frank Boeijen) heeft het geluid van de single gedaan. Het is de tweede single van de dit voorjaar te verschijnen EP Words. De vorige single, I’m Going Back, is tot dusver enkele duizenden keren op Spotify beluisterd en gedraaid door IndieXL en Pinguin Radio.

Het uitgebrachte materiaal van April Afternoon op Spotify
Delen via